Η αλλαγή συνηθειών που έχουν τις ρίζες τους αρκετά χρόνια πριν, όχι μόνο είναι δύσκολο αλλά προκαλεί πολλές φορές και γκρίνιες κάτι που ανακάλυψε και πάλι η Google.

Ο λόγος ήταν μια αλλαγή στην τελευταία έκδοση του Chrome browser, με την απενεργοποίηση της λειτουργίας του backspasce πλήκτρου για όσους το χρησιμοποιούνταν για να επιστρέψουν στην προηγούμενη ιστοσελίδα που μόλις είχαν δει. Η Google είχε γίνει αποδέκτης αρκετών παραπόνων από χρήστες που πατούσαν κατά λάθος το συγκεκριμένο πλήκτρο, κάτι που οδηγούσε πολλές φορές στην απώλεια δεδομένων από φόρμες που ο χρήστης είχε συμπληρώσει ήδη.

 

Μετά τις αντιδράσεις, οι μηχανικοί της εταιρείας βρήκαν έναν ασυνήθιστο τρόπο να ξαναχαρίσουν στο backspace πλήκτρο την αρχική του δυνατότητα, κάτι που κάθε χρήστης μπορεί να κάνει κατεβάζοντας το extension, Go Back With Backspace.

 

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι η Google με δηλώσεις στελεχών της, αποκλείει την παρουσία συγκεκριμένης ρύθμισης στον ίδιο τον browser, επιλέγοντας την κυκλοφορία ξεχωριστού extension. Σύμφωνα με μηχανικό της Google, Peter Kastings, η Google «προτιμάει τα extensions έναντι μιας ρύθμισης στην εφαρμογή για τις περιπτώσεις που η ρύθμιση δε μπορεί να μπει ως προκαθορισμένη.

 

Link.png Site: Engadget