Αν χρησιμοποιείτε Adblock Plus με Chrome και κατεβάσατε πρόσφατα την επέκταση, ενδεχομένως και να πρέπει να ελέγξετε τι έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας.

Από ότι φαίνεται, μία ψεύτική επέκταση του Adblock Plus κατάφερε να περάσει ή να αποφύγει την διαδικασία επαλήθευσης της Google και βρέθηκε δίπλα από την… κανονική στο επίσημο Chrome Web Store. Από την ώρα που εμφανίστηκε το πρώτο Tweet σχετικά με το ζήτημα πριν από δύο μέρες περίπου και από τον χρήστη SwiftOnSecurity που έβαλε στο επίκεντρο της διαδικασίες που ακολουθεί η Google, η εταιρεία κατέβασε την επέκταση, αλλά μέχρι τότε 37 χιλιάδες χρήστες του Chrome την είχαν ήδη κατεβάσει και εγκαταστήσει στους υπολογιστές τους. Βεβαίως, αυτό είναι μία σταγόνα στον… ωκεανό για μία υπηρεσία που έχει περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες, αλλά αναμφισβήτητα αυτή η σταγόνα για κάποιους θα αποτελέσει χάσιμο χρόνου και ενδεχομένως τεράστιο πονοκέφαλο.


Σύμφωνα με κάποιον που κατέβασε την ψεύτικη επέκταση Adblock Plus, μετά την εγκατάσταση της άρχισαν να εμφανίζονται διαφημίσεις οι οποίες άνοιγαν πολλές καρτέλες στον browser του. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλη δραστηριότητα από την επέκταση ωστόσο καλό θα ήταν να απεγκαταστήσετε την επέκταση του Adblock Plus –επειδή δεν υπήρχε τρόπος να ξεχωρίσει η αυθεντική από την ψεύτικη στο Chrome Web Store υπάρχει πιθανότητα να έχετε κατεβάσει την δεύτερη - και να την εγκαταστήσετε ξανά.

 

Link.png Site: Engadget