Όπως όλα δείχνουν, ο γίγαντας με το όνομα Google εισέρχεται πολύ σύντομα στη κατηγορία προγραμμάτων πλοήγησης σε ιστοσελίδες, μια κατηγορία με δυνατούς αντιπάλους όπως οι Firefox, Opera, Internet Explorer και Safari.

 

Η Google έστειλε σε επιλεγμένους δημοσιογράφους ένα ενδιαφέρον κόμικ 38 σελίδων που εξηγεί τα κύρια χαρακτηριστικά της δικής της προσπάθειας στην αγορά των browser με ονομασία Chrome και συνοπτικά μερικά από αυτά είναι :

  • To Chrome θα είναι φυσικά Open Source και θα στηρίζεται στη μηχανή webkit όπως ο Safari. Επιπλέον θα έχει ενσωματωμένο το Google Gears
  • Θα περιλαμβάνει τη JavaScript Virtual Machine με ονομασία V8 που έχει δημιουργηθεί εξαρχής από μια ομάδα στη Δανία. Φυσικά θα ανήκει στη κατηγορία ανοιχτού λογισμικού και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους browsers.
  • Ειδικά tabs που βρίσκονται στην πάνω θέση του προγράμματος και όχι κάτω από τη μπάρα διεύθυνσης όπως είναι σε όλους τους άλλους browsers.
  • Έξυπνη μπάρα διεύθυνσης με ονομασία omnibox και δυνατότητα auto-completion η οποία θα προτείνει σελίδες που έχετε επισκεφθεί η ακόμα και σελίδες που δεν έχετε επισκεφθεί ενώ είναι αρκετά δημοφιλής.
  • Δυνατότητα "privacy mode" όπου με την ενεργοποίηση της, οποιαδήποτε ενέργεια η σελίδα επισκεφθείτε, δεν καταγράφεται πουθενά στο πρόγραμμα (ιστορικό)
  • Εφαρμογές web μπορούν να τρέξουν σε δικό τους παράθυρο χωρίς μπάρα εργαλείων και διεύθυνσης.
  • Για αντιμετώπιση κακόβολου λογισμικού όπως malware και phising προσπάθειες, θα ενημερώνεται συνεχώς με λίστες κακόβουλων ιστοσελίδων.

Για την ώρα η διεύθυνση http://www.google.com/chrome οδηγεί σε μη έγκυρη σελίδα, κάτι που αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες μέρες αν όχι ώρες.

 

2η Ενημέρωση : Έτοιμος για κατέβασμα από το παρακάτω link.

 

Ενημέρωση : Πλήρης επιβεβαίωση από το επίσημο blog του Google για την επικείμενη κυκλοφορία της beta έκδοσης του Chrome μέσα στην ημέρα "αν και απέχει πολύ από την ολοκλήρωση", σε 100 χώρες και μόνο για Windows.

 

File.png Download: Google Chrome

Link.png Site: Google Chrome

Link.png Site: Το 38 σέλιδο κόμικ του Google