Μετά από δύο χρόνια ανάπτυξης, η Google ανακοίνωσε σήμερα την άμεση διάθεση της ανανεωμένης υπηρεσίας Earth που πολλοί την είχαμε ξεχάσει.

Έχοντας κάνει την εμφάνισή του το 2005, το Google Earth έγινε άμεσα το αγαπημένο εργαλείο για εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και για όσους ήθελαν με το πάτημα ενός κουμπιού να ταξιδέψουν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Όμως οι νέες τεχνολογίες όπως η επαυξημένη και η εικονική πραγματικότητα αλλά και οι εξελίξεις στα 3D γραφικά, έφεραν νέα δεδομένα σε παρόμοιες εμπειρίες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η Google δεν είχε προχωρήσει σε κάποια ενημέρωση της υπηρεσίας για 5 ολόκληρα χρόνια.

 

Πλέον όμως το Google Earth έρχεται να «εξάψει τη φαντασία» για όσους το χρησιμοποιήσουν με το σύνθημα της Google να αναφέρει ότι «χρησιμοποιείτε τα Google Maps για να βρείτε το σωστό δρόμο, χρησιμοποιείστε το Google Earth για να χαθείτε». Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι οι «Κάρτες Γνώσης», κάρτες που εμφανίζουν πληροφορίες για τις τοποθεσίες που βλέπετε εκείνη τη στιγμή.

 

Μέσα από την ενότητα Voyager, η Google παρέχει περισσότερες από 50 περιηγήσεις τις οποίες έχουν δημιουργήσει επιστήμονες και άλλοι ειδικοί, οι οποίες παρέχουν πληροφορίες για διάφορα μέρη του κόσμου. Στην ενότητα του Voyager περιλαμβάνονται και βίντεο περιηγήσεις παραγωγής BBC Earth. Ειδικά για τα μικρά παιδιά, οι ήρωες του Sesame Street αναλαμβάνουν να μάθουν στους μικρούς διάφορες ενδιαφέρουσες ιστορίες όπως αυτές σχετικά με τα ερείπια των Μάγια.

 


Google%20Earth%20-%20Google%20Chrome%202017-04-18%2013.27.27.jpg

 


Παράλληλα το Google Earch διαθέτει και το στοιχείο του παιχνιδιού, με τον χρήστη να μπορεί να πατήσει το κουμπί "I'm Feeling Lucky", όπου και θα μεταφερθεί αυτόματα σε μια τυχαία τοποθεσία, για την οποία θα μπορέσει να ενημερωθεί σχετικά με την εμφάνιση Καρτών Γνώσης. Με το πάτημα ενός άλλου κουμπιού, η τοποθεσία μετατρέπεται σε μια 3D εμπειρία, με τον χρήστη να γίνεται ο θεατής μιας ξενάγησης από ψηλά.

 

Το ανανεωμένο Google Earth είναι από σήμερα διαθέσιμο μέσω της Android εφαρμογής αλλά και μέσα από τη διεύθυνση earth.google.com μόνο όμως για όσους χρησιμοποιούν τον Chrome Browser.

 

Link.png Site: CNet