Η πλήρως ανανεωμένη υπηρεσία των Google Maps είναι από σήμερα διαθέσιμη για όλους παρακάμπτοντας το σύστημα των email προσκλήσεων, παραμένοντας πάντα σε beta έκδοση.

Με ένα νέο περιβάλλον το οποίο εμφανίζει χάρτες πλέον σε vector format και σε πλήρη οθόνη, η υπηρεσία χρησιμοποιεί την αγαπημένη γραμματοσειρά του Android (roboto) με αποτέλεσμα όλα να δείχνουν πιο «καθαρά» και με έμφαση στην εύκολη αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος μέσω της καρτέλας αναζήτησης.

 

Η Google έχει στηριχτεί στην τεχνολογία WebGL για τη δημιουργία των νέων Google Maps κάτι που σημαίνει ότι για να δείτε τους νέους χάρτες θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις τελευταίες εκδόσεις του Chrome, Firefox, Safari ή του Internet Explorer 11 όταν αυτός κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

 

 

Επιπλέον η Google ενσωματώνει την τρισδιάστατη απεικόνιση πόλεων από το Google Earth απευθείας πλέον στην υπηρεσία, απλά επιλέγοντας το κουμπί Earth στο κάτω αριστερό τμήμα. Μάλιστα κάνοντας zoom out μπορούμε να δούμε ολόκληρο τον πλανήτη με τα σύννεφα να κινούνται σε πραγματικό χρόνο.

 

Το νέο περιβάλλον των Google Maps δεν είναι αποκλειστικότητα της web έκδοσης αφού πριν λίγες ημέρες η εφαρμογή για Android ανανεώθηκε κατάλληλα ενώ από σήμερα το ίδιο συμβαίνει και για τους κατόχους iPhone/iPad με την δεύτερη έκδοση της εφαρμογής για iOS η οποία υποστηρίζει και offline maps.

 

output_qZXoSC.gif

 

Link.png Site: Google Maps

Link.png Site: https://itunes.apple.com/el/app/google-maps/id585027354?mt=8[/url]']Google Maps 2.0 για iOS