Η Google ενεργοποιεί σταδιακά στα Google Maps την εμφάνιση της θέσης των καμερών ταχύτητας στους ελληνικούς δρόμους.

Όπως διαπιστώσαμε, οι πρώτες σχετικές ενδείξεις είναι ορατές για τους δρόμους της Αθήνας (πχ. Περιφερειακή Υμηττού) αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας, συμπεριλαμβανομένου της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, με την εμφάνιση τριών συνολικά καμερών για όλο το μήκος της διαδρομής. Το εικονίδιο χρώματος πορτοκαλί, εμφανίζει μια κάμερα ενώ η ένδειξη είναι ορατή κατά την πλοήγηση αλλά και στην γενική εμφάνιση μιας διαδρομής. Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την πηγή των πληροφοριών για την ακριβή θέση των καμερών ταχύτητας, αυτή φαίνεται προέρχεται από μια άλλη εφαρμογή χαρτών της Google και συγκεκριμένα το Waze και την τεράστια κοινότητα των οδηγών που υπάρχει πίσω από αυτή.

maps_1.jpg.a240ef433c2b388832ca989d9df3381c.jpg

Ο διαμοιρασμός πληροφοριών αλλά και το λανσάρισμα χαρακτηριστικών στα Maps που έχουμε δει πρώτα στο Waze, είναι σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια για συγκεκριμένες πόλεις του εξωτερικού. Τον περασμένο Νοέμβριο η Google ανακοίνωσε την ενσωμάτωση στα Google Maps λειτουργίας η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δηλώνουν απευθείας πιθανά ατυχήματα που έχουν συναντήσει στο δρόμο τους αλλά και ελέγχους ταχύτητας της αστυνομίας προκειμένου να ενημερώνονται άλλοι χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει την πλοήγηση και θα περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο.

maps_3.jpg.16825b72ad8893b952286e9fba4eac3b.jpg      maps_2.jpg.fe1ca08f03ad4d29b7faf19bb0572e73.jpg

Μια άλλη σημαντική λειτουργία που κάνει σταδιακά από τις αρχές του χρόνου την εμφάνισή της στα Google Maps είναι η αναφορά για το όριο ταχύτητας στο δρόμο που βρίσκεται ο χρήστης, μια λειτουργία που αρχικά έχει ενεργοποιηθεί για το Σαν Φρανσίσκο, το Ρίο ντε Τζανέιρο αλλά και για τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και τη Μινεσότα.