Το 2013 η Google εξαγόραζε την εφαρμογή Waze η οποία εξακολουθεί να συναντά τεράστια επιτυχία, επιτρέποντας στους χρήστες να ενημερώνουν ο ένας τον άλλο σε ποια σημεία ενός δρόμου έχουν εντοπίσει προβλήματα.

Πλέον όπως όλα δείχνουν, μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες της εφαρμογής, θα έρθει και στα Google Maps τα οποία έχουν αρκετά μεγαλύτερη βάση χρηστών. Ήδη σε μερικούς χρήστες έχει εμφανιστεί η επιλογή "αναφοράς περιστατικών", δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εισάγουν πάνω στο χάρτη τυχόν ατύχημα που δημιουργεί κυκλοφοριακό πρόβλημα, ή κάποιον έλεγχο ταχύτητας της αστυνομίας.

ap_resize.jpg.7887a6cb198943244fbbc0e13ae98096.jpg

Για την ώρα, η λειτουργία είναι ενεργή μόνο στην περίπτωση που ο χρήστης έχει ενεργή την πλοήγηση η οποία επηρεάζεται από τα δεδομένα αυτά, έτσι ώστε η εφαρμογή να προτείνει εναλλακτικούς δρόμους. Για την ώρα πάντως δε γνωρίζουμε αν η Google σκέφτεται την εμφάνιση των στοιχείων αυτών απευθείας στους χάρτες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, για να έχει χρησιμότητα το χαρακτηριστικό αυτό, θα πρέπει να επεκταθεί σε πολύ περισσότερους χρήστες, κάτι που πιθανόν η Google θα κάνει σταδιακά.

Android Police

  • Like 1