Μια από τις εφαρμογές που πάντα ζήλευαν οι χρήστες iPhone από την πλατφόρμα του Android είναι το Gmail, η γνωστή υπηρεσία e-mail της Google. Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για του χρήστες iPhone αφού η Google μόλις κυκλοφόρησε την επίσημη εφαρμογή του Gmail όχι μόνο για το iPhone και το iPod Touch αλλά και για το iPad.

 

gmailios4.png gmailios5.png

 

Σκοπός της Google ήταν να ενοποιήσει όλα τα οφέλη της mobile έκδοσης του Gmail μαζί με τα πλεονεκτήματα του iOS. Έτσι το Gmail app είναι πολύ γρήγορο, ενημερώνει για νέα μηνύματα μέσω push notification, η εύρεση email γίνεται σε δευτερόλεπτα ενώ στο iPad η οθόνη χωρίζεται στα 2 και μπορείτε να πλοηγηθείτε στο inbox σας και την ίδια ώρα να διαβάζετε το mail σας. Επιπλέον το ανέβασμα φωτογραφιών γίνεται πιο εύκολο ενώ κατευθείαν από την desktop έκδοση έρχεται το Priority Inbox το οποίο ταξινομεί τα e-mail σας βάζοντας πρώτα στη λίστα τα πιο σημαντικά που σας αφορούν.

 

ipadios3.jpg

 

Υπόλοιπες δυνατότητες της εφαρμογής του Gmail οι οποίες υπήρχαν μόνο στη mobile έκδοση και όχι στην εγγενή υποστήριξη του iOS είναι η καλύτερη οργάνωση των email σας μέσω της αρχειοθέτησης τους, εισαγωγής ετικέτας, επισήμανσης τους καθώς και αναφορά συγκεκριμένου e-mail ως spam. Η επίσημη εφαρμογή του Gmail είναι διαθέσιμη εδώ και λίγη ώρα στο App Store για όσους χρησιμοποιούν κάποια έκδοση του iOS 4 ή μεταγενέστερη.

 

File.png Download: Gmail για iPhone, iPad και iPod Touch

Link.png Site: Gmail Blog

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με ενημέρωση που δημοσίευσε το Gmail στο Twitter, λόγω προβλήματος που παρατηρήθηκε στην λειτουργία των ειδοποιήσεων, η εφαρμογή αποσύρθηκε από το App Store για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διορθώσεις

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16/11: Η εφαρμογή κυκλοφόρησε ξανά στο App Store χωρίς προβλήματα αυτή τη φορά. Εάν έχετε εγκαταστημένη την πρώτη έκδοση καλό θα ήταν να την κάνετε απεγκατάσταση πρώτα.