Η πολυπόθητη υποστήριξη της τεχνολογίας Push για το Gmail, έρχεται επιτέλους στο iPhone, στο iPod Touch (και όχι μόνο) μέσω του Google Sync και του Microsoft Exchange.

 

Με τη τεχνολογία Push, γίνεται άμεση παραλαβή και ενημέρωση του χρήστη για ένα email που του έχει σταλεί στον Gmail λογαριασμό του. Έτσι ο κάτοχος της συσκευής δε χρειάζεται να ελέγχει συνεχώς το λογαριασμό του για να δει αν υπάρχει κάποιο νέο email αφού θα ενημερώνεται σε διάστημα δευτερολέπτων μετά την παραλαβή του.

 

Τη δυνατότητα αυτή την είχαν μέχρι πρότινος οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων που στηρίζονται στην πλατφόρμα Android της Google ενώ πλέον επεκτείνεται εκτός από τα iPhone/iPod Touch και στις Windows Mobile συσκευές αλλά και κινητά τηλέφωνα που στηρίζονται στο Symbian S60.

 

Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει να διαγράψετε το λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει στο iPhone μέσω της επιλογής Gmail και να τον δημιουργήσετε εκ νέου μέσω του Microsoft Exhange. Δυστυχώς η Apple επιτρέπει τη δημιουργία μόνο ενός λογαριασμου Exchange στο iPhone οπότε αν τον χρησιμοποιείτε ήδη, θα πρέπει να επιλέξετε ποιόν θα κρατήσετε.

 

Link.png Site: Οδηγίες ενεργοποίησης από το Insomnia Wiki

Link.png Site: Google οδηγίες