Όπως αναμενόταν, η Google ανακοίνωσε τις δύο νέες συσκευές της, για τις οποίες μάλιστα, μετά την εξαγορά μέρους του τμήματος smartphones της HTC, έχει και την πλήρη ευθύνη.

Οι δύο νέες συσκευές της έχουν τις ονομασίες Pixel 2 και Pixel 2 XL και έχουν πολλά κοινά στοιχεία στο design –όπως τη διχρωμία στη πίσω όψη- όσο και διαφορές, όπως άλλωστε είναι φανερό από το μέγεθος των περιθωρίων στην πρόσοψη. Επομένως, το μικρότερο Pixel 2 διαθέτει αρκετά μεγάλα για τα σημερινά δεδομένα μίας ναυαρχίδας Android τουλάχιστον “bezels” ενώ το μεγαλύτερο Pixel 2 XL έχει σημαντικά μικρότερου μεγέθους περιθώρια, αν και δεν θα το αποκαλούσαμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση “bezel-less”. Και οι δύο συσκευές είναι αλουμινένιες ενώ διαθέτουν γυαλί στο πάνω τμήμα της πίσω όψης τους. Αντέχουν στο νερό (π.χ για να μιλήσει ο κάτοχός τους υπό βροχή) και στη σκόνη (καλύπτει τις προδιαγραφές IP67).

 

Το Pixel 2 XL εξοπλίζεται με οθόνη P-OLED (προέρχεται από την LG και έχει πυκνότητα 538ppi) ανάλυσης 6,0 ιντσών με αναλογία πλευρών 18:9 και ανάλυση 1440 x 2880 pixels. Η μεγάλη οθόνη προστατεύεται από γυαλί τύπου 3D Arc Glass (Gorilla Glass 5). Σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε πως υποστηρίζεται Always On Display (με το Oreo να υποστηρίζει natively το χαρακτηριστικό). Στο εσωτερικό του, το νέο Pixel 2 XL διαθέτει το κορυφαίο SoC της Qualcomm, Snapdragon 835 σε συνδυασμό με 4GB RAM και 64GB ενώ υπάρχει και έκδοση με 128GB storage.

 

Στην πρόσοψη υπάρχει μία εμπρόσθια κάμερα 8,0 Megapixels με διάφραγμα f/2.4 στο σύστημα φακών ενώ η κύρια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 12 Megapixels και διαθέτει LED flash και σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας (OIS) που συνδυάζεται με το αντίστοιχο ψηφιακό σύστημα για “fused video stabilization” όπως το ονομάζει η εταιρεία που είναι ακόμα καλύτερο σε απόδοση. Όμως η κύρια κάμερα έχει και τη βοήθεια “next gen image processing”, το οποίο αναλαμβάνει ο Pixel Visual Core και οποίος πηγαίνει μακρύτερα από το HDR+ που πρωτογνωρίσαμε στα πρωτότυπα Pixel. Η εταιρεία μάλιστα υποστηρίζει ότι η κύρια κάμερα είναι τόσο καλή, που κατάφερε να βαθμολογηθεί με 98 στο DxO benchmark.

 


pixel2b.jpg


Pixel 2 - Pixel 2 XL

 

To Google Pixel 2 XL διαθέτει τρία μικρόφωνα με noise cancelation και WiFi calling και διαθέτει stereo front facing ηχεία και Adaptive Audio Amplifier. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3520mAh. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως πρακτικά πρόκειται για μία dual SIM συσκευή, με την έννοια ότι πέρα από την παραδοσιακή υποδοχή για κάρτα nano SIM διαθέτει και eSIM στο εσωτερικό που υποστηρίζει Google Fi αλλά και τα δίκτυα άλλων παρόχων. Το νέο Pixel 2 XL θα κυκλοφορήσει σε Just Black και Black & White και θα κοστίζει $849 στην έκδοση με τα 64GB και $949 στην έκδοση με τα 128GB.

 

Το μικρότερο Pixel 2 από την άλλη διαθέτει οθόνη 5,0 ιντσών οθόνη AMOLED ανάλυσης 1080 x 1920 pixels και βασίζεται στο ίδιο SoC με το μεγαλύτερο αδερφάκι του ενώ διαθέτει επίσης στερεοφωνικά ηχεία στη πρόσοψη. Και τα δύο smartphones -που τρέχουν Android 8.0 Oreo- επίσης υποστηρίζουν το χαρακτηριστικό του HTC U11, που μόλις “αντιληφθεί” πίεση στις άκρες της συσκευής ενεργοποιεί κάποια λειτουργία, όπως την κάμερα ή τον Google Assistant. Το μικρότερο Google Pixel 2 θα κυκλοφορήσει σε Kinda Blue, Just Black και Clearly White με τιμή $649 και $749 για τις εκδόσεις 64GB και 128GB αντίστοιχα.