Οι προσπάθειες της Google στο να εδραιώσει το Chrome OS ως ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα συνεχίζονται, παρουσιάζοντας αυτή τη φορά το ChromeBook 11, ένα laptop σε συνεργασία με την Hewlett Packard.

Το Chromebook 11 κοστίζει $279, διαθέτει IPS οθόνη 11' ιντσών με ανάλυση 1366 x 768 και ζυγίζει λίγο περισσότερο από το 1 κιλό. Το υλικό κατασκευής είναι το γυαλιστερό πλαστικό χωρίς να φαίνεται σε κανένα μέρος οποιαδήποτε βίδα ενώ η Hewlett Packard προσθέτει μια διχρωμία περιμετρικά του πληκτρολογίου και στο κάτω μέρος του laptop, ανάλογα με το χρώμα που θα επιλέξει ο χρήστης.

 

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπουμε επεξεργαστή Exynos 5250 της Samsung με 2 GB μνήμη και 16GB SSD αποθηκευτικό χώρο. Δυνατότητες σύνδεσης δίνονται μέσω της υποστήριξης dual-band 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0 ενώ υποστήριξη για σύνδεση με δίκτυα 4ης γενιάς θα υπάρξει μελλοντικά σε διαφορετικό μοντέλο. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει VGA κάμερα, chicklet πληκτρολόγιο, δύο USB 2.0 θύρες, SlimPort, με την αυτονομία όπως υποστηρίζει η Google να φτάνει τις 6 ώρες.

 

 

Το HP ChromeBook 11 είναι αρχικά διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο σε διάφορα χρώματα. Η Google παρέχει με κάθε αγορά και 100 GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο στο Google Drive για 2 χρόνια καθώς και 2 μήνες δοκιμαστική περίοδο στην υπηρεσία Google Play Music All Access.

 

Link.png Site: http://www.google.com/intl/en/chrome/devices/hp-chromebook-11/[/url]']HP ChromeBook 11