Η Google επιβεβαίωσε τις διαρροές και ανακοίνωσε το νέο Pixelbook, το οποίο διαθέτει ευέλικτη άρθρωση 360⁰-σαν αυτή που διαθέτει το XPS 13 2-in-1 της Dell για παράδειγμα- που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη του να το χρησιμοποιεί και σαν tablet αλλά και σε διάφορα άλλα “modes” (portrait, landscape, tent) και σε συνδυασμό με το Pixelbook Pen.

Ο νέος φορητός υπολογιστής 2-σε-1 της Google διαθέτει οθόνη αφής 12,3 ιντσών ανάλυσης 1440p και είναι εξαιρετικά λεπτός (10,3 χιλιοστά) και ελαφρύς (1,1 κιλά). Μπορεί να εξοπλιστεί με επεξεργαστές Intel Core i7 και Core i5 σε συνδυασμό με RAM μεγέθους έως και 16GB και με flash storage NVMe SSD έως 512GB. Η μπαταρία του επιδεικνύει αυτονομία έως και 10 ωρών ενώ υποστηρίζεται fast charging μέσω USB Type-C (δύο ώρες χρήσης με μόλις 15 λεπτά φόρτισης).

 

Το Pixelbook βασίζεται βεβαίως στο Chrome OS και είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής της εταιρείας που ενσωματώνει τον Google Assistant αλλά και ένα χαρακτηριστικό που η εταιρεία ονομάζει Instant Tether – αν για παράδειγμα ο κάτοχος του φορητού υπολογιστή έχει στην κατοχή του και ένα smartphone της σειράς Pixel και χάσει το σήμα WiFi, το Pixelbook θα συνδέεται απευθείας στο Internet χρησιμοποιώντας τα mobile data από το κινητό, χωρίς να απαιτούνται ρυθμίσεις.

 

Ένα ακόμα στοιχείο, που έρχεται με τη μορφή αξεσουάρ που βλέπουμε για πρώτη φορά από την Google, η οποία φέτος με όλες αυτές τις ανακοινώσεις που έκανε έγινε ουσιαστικά και μία εταιρεία hardware, είναι το Pixelbook Pen (τιμή $99), που κατασκεύασε σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο παίκτη στην αγορά, την Wacom. Το Pixelbook Pen επιδεικνύει 60-degrees angular awareness (αναγνωρίζει γωνίες κατά τη γραφή έως και 60 μοιρών), latency μόλις 10 milliseconds και 2000 επίπεδα πίεσης όσον αφορά στην ευαισθησία. Τόσο το Pixelbook (από $999) όσο και το Pixelbook Pen ($99) είναι διαθέσιμα για προπαραγγελίες από σήμερα με τις αποστολές να ξεκινούν σε τρεις, με τέσσερις εβδομάδες περίπου.