Η υπηρεσία Google Talk για άμεση ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ήδη για αρκετές ώρες με αποτέλεσμα αρκετά μηνύματα που ανταλλάσσουν οι χρήστες να φτάνουν σε ένα τυχαίο χρήστη από τη λίστα του παραλήπτη και όχι στον ίδιο.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η Google έχει ενημερώσει μέσω ειδικής ιστοσελίδας ότι γνωρίζει για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και το οποίο πιστεύει ότι συνέβη για το χρονικό διάστημα 22:00 PST έως και 1.30 PST. Ότι μήνυμα έχει σταλεί είτε από το Google Talk είτε από τα Hangouts μετά από αυτή την ώρα, δεν επηρεάζεται από το πρόβλημα και θα φτάσει κανονικά στο προορισμό του όπως ενημερώνει η εταιρεία.

 

Η Google έχει προχωρήσει σε αλλαγή της αρχιτεκτονικής Google Talk ήδη από τις αρχές του χρόνου με την κυκλοφορία της εφαρμογής Hangouts, αφήνοντας πίσω το πρότυπο XMPP, μια κίνηση που δημιούργησε αρκετές αντιδράσεις. Το σημερινό πρόβλημα πάντως επηρέασε όλους τους χρήστες της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων της Google, είτε από το Talk, είτε από το GMail, Hangouts και εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που στηρίζονται στο XMPP.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Google, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα, με την τελευταία ενημέρωση να αναφέρει ότι αργότερα μέσα στην ημέρα θα υπάρχει νέα ανακοίνωση για το χρονοδιάγραμμα πλήρους αποκατάστασης της υπηρεσίας.

 

Link.png Site: http://www.google.com/appsstatus#hl=en&v=issue&ts=1380220199000&sid=3&iid=2115900d3a8ac9a969139e5db5f60052[/url'>']Google Talk Service

Link.png Site: http://arstechnica.com/information-technology/2013/09/google-talk-creates-awkward-moments-with-misdirected-messages/']ArsTechnica