Η Google ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει το σεξουαλικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα Blogger. Σύμφωνα με την ενημερωμένη πολιτική περιεχομένου για ενήλικες της πλατφόρμας blogging της εταιρείας, και από τις 23 Μαρτίου, η εταιρεία δεν θα επιτρέπει στους χρήστες του Blogger να μοιράζονται δημοσίως εικόνες και βίντεο με ακατάλληλο, σεξουαλικό περιεχόμενο.

Παλαιότερα, τέτοιου είδους περιεχόμενο επιτρεπόταν, με την επισήμανση ωστόσο ότι το blog απευθυνόταν μόνο σε ενήλικες.

Η Google δεν θα διαγράψει πάντως το περιεχόμενο των blogs του είδους, αλλά μετά τις 23 Μαρτίου πρόκειται να καταστήσει όλες τις ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο "ιδιωτικές". Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο τους θα είναι ορατό μόνο στους ιδιοκτήτες ή διαχειριστές των ιστοσελίδων/ blogs και μόνο σε εκείνους που οι διαχειριστές έχουν διαμοιραστεί περιεχόμενο.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε: "Όσο αφορά στα blogs που θα δημιουργηθούν μετά τις 23 Μαρτίου 2015, ενδέχεται να αφαιρέσουμε το blog ή να λάβουμε άλλα μέτρα, αν περιέχουν αυστηρώς ακατάλληλο περιεχόμενο".

 

Η Google πάντως θα επιτρέπει το γυμνό στην πλατφόρμα της, αν το περιεχόμενο προσφέρει "σημαντικό δημόσιο όφελος", δηλαδή μέσα σε καλλιτεχνικά, εκπαιδευτικά ή επιστημονικά πλαίσια ή αν πρόκειται για ντοκιμαντέρ.

 

Link.png Site: GSMArena

Link.png Site: Engadget