Σε συνέδριο αφιερωμένο για το Project Ara, η Google ανακοίνωσε ότι το πρώτο αρθρωτό smartphone της εταιρείας, θα κυκλοφορήσει τελικά το δεύτερο μισό του 2015, αρχικά στο Πουέρτο Ρίκο.

Το μοντέλο θα βασίζεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά της δεύτερης πρωτότυπης γενιάς, του Spiral 2, το οποίο ενσωματώνει διπλούς επεξεργαστές εφαρμογών (Marvell PXA1928 και Tegra K1), ανάλυση 720p, 5MP κάμερα, microUSB θύρα, μπαταρία και ηχείο. Δε λείπει η υποστήριξη σύνδεσης με 3G δίκτυα, Wi-Fi και Bluetooth. Η Google έχει κατασκευάσει ήδη 11 λειτουργικά Modules για τη συγκεκριμένη γενιά, ενώ στα σχέδια της είναι να δημιουργήσει συνολικά 30 μέχρι το τέλος του έτους. Η τρίτη πρωτότυπη γενιά, το Spiral 3 αναμένεται να προσφέρει υποστήριξη σύνδεσης με LTE δίκτυα καθώς και καλύτερη αυτονομία.

 

Για όσους δε γνωρίζουν, το Project Ara αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο πλέον της Google με στόχο τη δημιουργία του πρώτου αρθρωτού android smartphone το οποίο θα επιτρέπει στο χρήστη να προσαρμόζει διάφορα modules (αρθρώματα) πάνω σε ένα ενδοσκελέτό, δημιουργώντας έτσι το smartphone που θέλει. Το κάθε module μπορεί να διαθέτει μεταξύ άλλων διαφορετική ποσότητα μνήμης, συγκεκριμένο επεξεργαστή, συγκεκριμένη ανάλυσης κάμερα, αποθηκευτικό χώρο σε διάφορες χωρητικότητες

 

Link.png Site: GSMArena