Το Google Docs υποστηρίζει από χτες τη μετατροπή αρχείων PDF εικόνας και άλλως αρχείων εικόνας σε κείμενο και για τα ελληνικά, ανάμεσα σε 34 άλλες γλώσσες.

 

To κάθε αρχείο που ανεβάζουμε για μετατροπή δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερα από 2MB (πολλά PDF είναι μεγαλύτερα) και στη δωρεάν εκδοχή της υπηρεσίας τα αρχεία που μπορούμε να ανεβάσουμε συνολικά δεν μπορούν να καταλαμβάνουν αποθηκευτικό χώρο μεγαλύτερο από 1024MB. Το κυριότερο πρόβλημα είναι όμως, ότι, όπως βλέπετε στο screenshot, το κείμενο που προκύπτει δεν είναι ιδιαίτερα αναγνώσιμο και θέλει πολύ επεξεργασία.

 

gramenos_oytopia_05.pdf+-+Google+Docs.png

 

Το OCR (Optical Character Recognition, "οπτική αναγνώριση χαρακτήρων") επιτρέπει τη μετατροπή αρχείων εικόνας σε κείμενο. Τα αρχεία εικόνας μπορεί να είναι ένας γρήγορος τρόπος να σκανάρουμε ένα κείμενο ή να πάρουμε με το κινητό μας τηλέφωνο φωτογραφία του κειμένου που μας ενδιαφέρει, αλλά δεν επιτρέπουν την αναζήτηση μέσα στο κείμενο, δε μετατρέπονται σε αρχεία ePUB και Mobi για ηλεκτρονικούς αναγνώστες, tablet PC και κινητά και, τέλος, δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε το περιεχόμενό τους.

 

Link.png Site: Google Docs Blog