Η νέα διαφήμιση της Google πρόκειται για μία παρωδία στα πρότυπα των παλαιότερων Apple διαφημίσεων όταν επικεφαλής σχεδιαστής ήταν ο Jonathan Paul Ive.

Μόλις κυκλοφόρησε το Pixel 5A των $449 με υποστήριξη 5G η Google δεν έχασε χρόνο κυκλοφορώντας ένα βίντεο δύο λεπτών στο οποίο χαίρεται ιδιαίτερα για ένα από τα «καλύτερα χαρακτηριστικά» του τηλεφώνου. Και όχι, δεν μιλάμε για την πιστοποίηση IP67 που φέρνει αντοχή σε νερό και σκόνη. Ούτε όμως για τη μεγαλύτερη οθόνη ή τη μεγαλύτερη μπαταρία που έχει υπάρξει σε ένα Pixel έως σήμερα.

Ολόκληρο το βίντεο έχει να κάνει με την διάσημη και ξακουστή υποδοχή ακουστικών, ή τον «κύκλο» όπως αναφέρει το διαφημιστικό το οποίο θυμίζει εποχές Apple και Jony Ive. Σίγουρα πρόκειται για μία διαφήμιση που εστιάζει στην υποδοχή ακουστικών με τέτοιο τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί έως σήμερα, αφού η Google χρησιμοποιεί πλάνα από έναν διαστημικό σταθμό για να υπογραμμίσει την «ικανοποιητική αίσθηση του κλικ» που νιώθει ο χρήστης όταν συνδέει τα ακουστικά στο τηλέφωνο.

Το ίδιο «υπερβολική» είναι και η περιγραφή του βίντεο:

Αποκαλώντας αυτό το απόλυτα συμμετρικό, τεχνολογικό θαύμα, από ως μία «υποδοχή ακουστικών», μπορεί να φαίνεται υποτιμητικό, αλλά τεχνικά… είναι αρκετά δίκαιο! Σας παρουσιάζουμε την υποδοχή ακουστικών στο Google Pixel 5A με 5G.

Ο αφηγητής του βίντεο, δηλώνει ότι η υποδοχή ακουστικών του Pixel 5A είναι ένα «λαμπρό επίτευγμα που αντλεί -πληροφορίες- από το παρελθόν μας καθώς μας ωθεί στο μέλλον».

Η ειρωνεία ωστόσο είναι το γεγονός ότι τα επερχόμενα smartphone της Google, τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro, δεν διαθέτουν αυτόν τον «τέλειο κύκλο», αλλά το βίντεο είναι πολύ σαφές ότι έχει κωμικό χαρακτήρα.

  • Like 3
  • Thanks 1