Η Google ανακοίνωσε και επίσημα το Pixel 8a, την τελευταία προσθήκη στη σειρά A και την πιο οικονομική επιλογή μεταξύ των συσκευών Pixel 8.

Το τηλέφωνο διαθέτει ανανεωμένο σχεδιασμό που ευθυγραμμίζεται με τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro, με στρογγυλεμένες γωνίες, πλαστική πλάτη με ματ υφή, πλαίσιο αλουμινίου και πρόσοψη από γυαλί Corning Gorilla Glass 3. Το Pixel 8a είναι ανθεκτικό στη σκόνη και το νερό σύμφωνα με το πρότυπο IP67 και προωθείται από την εταιρεία ως το πιο ανθεκτικό τηλέφωνο της σειράς A μέχρι σήμερα. Κυκλοφορεί σε τέσσερα χρώματα: Bay, Aloe, Porcelain και Obsidian.

Η συσκευή διαθέτει OLED οθόνη 6,1 ιντσών με ανάλυση 1080 x 2400 pixel και ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Η οθόνη μπορεί να φτάσει τα 1400 nits κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου HDR, με τη μέγιστη φωτεινότητα να φτάνει τα 2000 nits. Το κεντρικό σύστημα καμερών στο πίσω μέρος περιλαμβάνει μια κύρια κάμερα 64MP (f/1.89) και μια υπερευρυγώνια κάμερα 13MP (f/2.2), ενώ η μπροστινή πλευρά φιλοξενεί μια selfie κάμερα στα 13MP (f/2.2). Όλες οι κάμερες μπορούν να καταγράψουν βίντεο 4K 30fps, με τις πίσω κάμερες να είναι επίσης ικανές για 4K 60fps.

Το Pixel 8a έρχεται με διάφορες λειτουργίες κάμερας, όπως timelapse αστροφωτογραφίας, αργή κίνηση, σταθεροποίηση βίντεο, Cinematic Pan και οπτική σταθεροποίηση εικόνας με την υπερευρυγώνια κάμερα. Οι λειτουργίες λογισμικού περιλαμβάνουν τις λειτουργίες Magic Editor, Best Take, Magic Eraser, Photo Unblur, Face Unblur, Real Tone, Top Shot, Live HDR+ και Ultra HDR.

Με το Tensor G3 chipset της Google και τον συνεπεξεργαστή ασφαλείας Titan M2, το Pixel 8a προσφέρει 8GB μνήμης LPDDR5x και δυνατότητα επιλογής αποθηκευτικού χώρου 128GB ή 256GB UFS 3.1. Το νέο Pixel διαθέτει μπαταρία 4492mAh, η οποία θεωρητικά δίνει αυτονομία μίας ημέρας, υποστηρίζοντας ενσύρματη γρήγορη φόρτιση στα 18W αλλά και ασύρματη φόρτιση Qi.

Το Pixel 8a θα διατίθεται με Android 14 και θα λάβει επτά χρόνια ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος, ασφάλειας και Feature Drop. Περιλαμβάνει επίσης αποκλειστικές λειτουργίες της Google, όπως τα Circle to Search, Pixel Call Assist, Audio Emoji και Gemini. Άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν στερεοφωνικά ηχεία, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη, Wi-Fi 6e, Bluetooth 5.3, συνδεσιμότητα USB 3.2, NFC και υποστήριξη διπλής SIM.

Η τιμή του έχει οριστεί στα €549 για το μοντέλο των 128GB και €609 για το μοντέλο 256GB, με τη συσκευή να είναι διαθέσιμη από τις 14 Μαΐου. Όπως και τα προηγούμενα Pixel μοντέλα, έτσι και το Pixel 8a δεν θα διατεθεί επίσημα στη χώρα μας.

  • Like 5
  • Thanks 2
  • Haha 1