Πριν από λίγο καιρό, κατοχυρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, πατέντα στην Google, για την τεχνολογία LED, η οποία θα αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες των καμερών των smartphones.

Η ποιότητα των LED Flash δεν είναι τόσο καλή όσο αυτή των Xenon flash, αλλά χάρη στη νέα πατέντα της Google, της χρήσης δηλαδή των πολλαπλών LED flash, θα καταστεί εφικτή η λήψη φωτογραφίας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με ποιότητα, σαν αυτή που υπόσχονται τα φλας τύπου Xenon. Και όλα αυτά, φυσικά, χωρίς τις αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις των Xenon flash που οδηγούσαν σε γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας και χωρίς τις απατήσεις σε χώρο, τουλάχιστον όσον αφορά το πάχος της συσκευής.

 

Πώς όμως η Google θα υλοποιήσει την συγκεκριμένη πατέντα; Η πιο πιθανή, αλλά ταυτόχρονα και απλή, προοπτική υλοποίησης της τεχνολογίας των πολλαπλών φλας είναι η τοποθέτησή τους περιμετρικά του φακού. Υπάρχουν όμως και άλλες προοπτικές που συζητούνται αυτή τη στιγμή. Όπως για παράδειγμα μια ιδέα αποτελεί η τοποθέτηση των φλας σε διαφορετικά σημεία της συσκευής ή φλας που να μπορεί η θέση τους να μετατοπιστεί.

 

Google-multiple-flashes-patent-1.jpg

 

Η χρηστική αξία της συγκεκριμένης πατέντας είναι ότι μπορούν αυτομάτως να ενεργοποιηθούν όλα μαζί παρέχοντας άπλετο φως και φωτογραφίες χωρίς σκιές. Για την εταιρεία οι σκιές θεωρούνται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα των LED ή των dual-LED flash λύσεων ειδικά αν αυτά τοποθετηθούν πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Παράλληλα η συσκευή θα μπορούσε να ενεργοποιήσει μόνο όσα φλας θεωρεί απαραίτητα ανάλογα με το φωτισμό την δεδομένη στιγμή. Επίσης θα μπορούσε η συσκευή να κάνει λήψη μιας σειράς φωτογραφιών, χρησιμοποιώντας ένα ή πολλά μαζί φλας, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα που θα μας παρουσιάσει, να προκύπτει από την ενοποίηση και τον συνδυασμό όλων των παραπάνω φωτογραφιών. Αυτός μπορεί να αποδειχθεί ένας εύκολος τρόπος για την λήψη, υψηλής ποιότητας φωτογραφιών. Πρόκειται για αυτό που η Google περιγράφει ως δυναμική απεικόνιση εύρους.

 

Τελικώς αν κάτι τέτοιο εφαρμοστεί σε μελλοντικά smartphones, θα αλλάξει άρδην τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες κάνουν λήψη φωτογραφιών με τέτοιου είδους συσκευές.

 

Link.png Site: http://www.unwiredview.com/2013/01/29/a-nexus-or-motorola-phone-with-multiple-led-flashes-new-google-patent-says-thats-likely/[/url]']unwiredview.com