Οι ενημερώσεις που ανακοινώθηκαν για το Android στη MWC περιλαμβάνουν επίσης νέες λειτουργίες προσβασιμότητας και ρυθμίσεις ελέγχου για το Spotify

H Google ανακοίνωσε μια μεγάλη σειρά βελτιώσεων για το Android, εγκαινιάζοντας την παρουσία της στη MWC φέτος, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η ενσωμάτωση του Gemini στο Messages, καθώς και γραπτές περιλήψεις δημιουργημένες από το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, ενώσω ο χρήστης οδηγεί. Ήδη από αυτή την εβδομάδα, οι χρήστες του Messages θα έχουν πρόσβαση στο chatbot της Google χωρίς να χρειάζεται να βγουν από την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Το Gemini στο Messages είναι σε θέση να διαχειριστεί απλές διαδικασίες, όπως τη σύνταξη μηνυμάτων και τη συνδρομή στην κατάρτηση ενός προγράμματος για το χρήστη ή απλά να αναλάβει το ρόλο του συνομιλητή, αν ο χρήστης το επιθυμεί. Η λειτουργία βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο και είναι διαθέσιμη μόνο στην αγγλική γλώσσα, επί του παρόντος, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Google.

To Android Auto ενισχύεται επίσης με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των περισπάσεων από άτομα που σας στέλνουν μηνύματα ενώ οδηγείτε. Αν κάποια ομαδική συνομιλία κατακλύζει τη συσκευή σας με ατελείωτα μηνύματα ή αν κάποιος σας στέλνει ολόκληρα κατεβατά, το Android Auto αναλαμβάνει να προχωρήσει στην αυτόματη δημιουργία περιλήψεων και να σας διαβάζει τη συντομότερη αυτή εκδοχή. Παράλληλα, προτείνει απαντήσεις και ενέργειες, βασισμένες στα μηνύματα, όπως για παράδειγμα να ενημερώσετε για την εκτιμώμενη ώρα άφιξης, ώστε να μπορέσετε να απαντήσετε με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης και να εστιάσετε στην οδήγηση.

7b9f4cf0-d361-11ee-afd2-2e7c43cd10a0.webp.59fe4ea54da2350dbbe575374951c808.webp

Η Google ανακοίνωσε επίσης ορισμένες νέες λειτουργίες για το Android στη MWC, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας λεζάντων για εικόνες μέσω ΑΙ στην εφαρμογή Lookout. Έτσι, θα υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργούνται περιγραφές εικόνων που εντοπίζονται στο διαδίκτυο ή λαμβάνονται μέσω μηνυμάτων και στη συνέχεια αυτές να μεταφέρονται φωνητικά στο χρήστη. Η λειτουργία σε πρώτο στάδιο είναι διαθέσιμη μόνο στο Αγγλικά, όμως σταδιακά θα προσφερθεί σε όλους. Η λειτουργία Lens στους χάρτες ενισχύεται επίσης με μια βελτιωμένη επιλογή ανάγνωσης οθόνης, που θα επιτρέπει στους χρήστες να στρέφουν την κάμερα του κινητού τους σε κάτι που τους ενδιαφέρει, για παράδειγμα ένα εστιατόριο ή κάποιο σταθμό μετεπιβίβασης, και να ακούνε πληροφορίες για αυτό.

Οι βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν επίσης νέες ρυθμίσεις ελέγχου για το Spotify, με την ονομασία Spotify Connect, ώστε να μπορούν οι χρήστες να μεταβαίνουν εύκολα από τη μία συσκευή στην άλλη, για παράδειγμα από το να ακούν μουσική από τα ακουστικά τους, σε κάποιο ηχείο. Η λειτουργία αυτή είναι ήδη διαθέσιμη στο YouTube Music.

ba7fa500-d361-11ee-b7f4-a3ca491f94e1.webp.b2f32fa1eb16669c8d24cc678f59c413.webp