Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι οι συσκευές με αναδιπλούμενες ή πτυσσόμενες/τυλιγόμενες οθόνες είναι το μέλλον και η Google φαίνεται να βρίσκεται ανάμεσα τους.

Η εταιρεία με έδρα στο Mountain View της California, ανακοίνωσε στο συνέδριο Google I/O 2023 το πρώτο της αναδιπλούμενο smartphone, το Google Pixel Fold. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο μηχανισμός άρθρωσης (fluid friction hinge) είναι ο ισχυρότερος που έχει προσαρμοστεί σε συσκευή αυτού του τύπου με το Pixel Fold επίσης να είναι αδιάβροχο (IPX8). Το βάρος του είναι 283 γρ. ενώ η μπαταρία χωρητικότητας 4.821 mAh επαρκεί για 24ώρη χρήση (έως και 72 ώρες αυτονομία σε λειτουργία χαμηλής ενέργειας).

Pixel Fold (2).png

Όπως και το Pixel 7a, έτσι και το Pixel Fold ενσωματώνει το Tensor G2 SoC καθώς και τον συνεπεξεργαστή Titan M2 για την ενίσχυση της ασφάλειας των δεδομένων του χρήστη. O προηγμένος επεξεργαστής «Τεχνητής Νοημοσύνης» συνοδεύεται από 12GB LPDDR5 RAM και 256GB ή 512GB UFS 3.1 αποθηκευτικού χώρου ανάλογα την έκδοση.

Το Pixel Fold διαθέτει πέντε συνολικά κάμερες. Η εσωτερική κάμερα για selfies ανάλυσης 8MP (f:/2.0 με Fixed Focus και 84° FoV) βρίσκεται στο άνω τμήμα του πλαισίου της εσωτερικής αναδιπλούμενης οθόνης των 7,6 ιντσών που είναι τεχνολογίας Foldable OLED ανάλυσης 2.208 x 1.840 pixels.

Pixel Fold (3).png

Εξωτερικά, το Pixel Fold διαθέτει μία οθόνη OLED με διαγώνιο 5,8 ιντσών (2.092 x 1.080 pixels), η οποία υποστηρίζει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz και προστατεύεται από Corning Gorilla Glass Victus. Η εξωτερική οθόνη υποστηρίζει φωτεινότητα έως 1.200 nits (HDR) με peak brightness στα 1.550 nits και διαθέτει μία οπή για την 2η κάμερα για selfies. Η κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 9.5MP με Phase Detection και pixels μεγέθους 1,22μm. Όπως και η άλλη κάμερα για selfies είναι Fixed Focus και διαθέτει διάφραγμα φακού f:/2.2 και 84° FoV.

Από την άλλη πλευρά (ή την πίσω όψη όταν είναι «διπλωμένο») διαθέτει ένα σύστημα τριπλής κάμερας που αποτελείται από μία ευρυγώνια, μία υπερευρυγώνια και μία κάμερα με τηλεφακό. Η κύρια κάμερα είναι τύπου 48MP Quad PD με OIS + CLAF (ο αισθητήρας είναι 1/2”) και διαθέτει διάφραγμα φακού f:/1.7 με 82° FoV. Οι άλλες δύο κάμερες βασίζονται σε αισθητήρες 10,8MP που έχουν ωστόσο διαφορετικές ιδιότητες όπως και οι φακοί τους. Η υπερευρυγώνια βασίζεται σε αισθητήρα 1/3” με pixels μεγέθους 1,25μm και σε φακό με 121,1° FoV και διάφραγμα f:/2.2. H κάμερα με το σύστημα τηλεφακού βασίζεται σε έναν αισθητήρα 1/3.1” με dual Phase Detection και μέγεθος pixels στα 1,22μm. Το διάφραγμα του φακού είναι f:/3.05 και υποστηρίζει οπτικό ζουμ 5x και ψηφιακό ζουμ (Super Res Zoom) 20x. Η κάμερα-τηλεφακός υποστηρίζεται από αισθητήρα LDAF (Laser Detect AutoFocus) και τεχνολογίες οπτικής και ηλεκτρονικής σταθεροποίησης της εικόνας καθώς και έναν αισθητήρα Spectral & Flicker.

Pixel Fold (7).png

Κατά τα άλλα, η συσκευή διαθέτει Spatial Audio Stereo ηχεία, τρία μικρόφωνα με noise suppression, υποστηρίζει δίκτυα 5G, έχει Wi-Fi 6E (802.11ax) με 2.4GHz+5GHz+6GHz, HE80, MIMO, Bluetooth v5.2, NFC, Google Cast και GPS.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η εταιρεία πραγματοποίησε επίδειξη των απρόσκοπτων μεταβάσεων του περιεχομένου από την εξωτερική οθόνη στην εσωτερική και το αντίθετο καθώς και τις δυνατότητες της τελευταίας έκδοσης του Android στο multi-tasking με την παράθεση των παραθύρων/εφαρμογών σε διάφορες διαμορφώσεις. Είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στις ΗΠΑ έναντι $1.799 στη βασική έκδοση (οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα) σε δύο χρώματα, Porcelain και Obsidian. Όσοι το προπαραγγείλουν παίρνουν δώρο ένα Pixel Watch.

  • Like 1
  • Thanks 2