Δίνοντας στον χρήστη την επιλογή να κλειδώνει υλικό σε φακέλους και να απαιτούν κωδικό για πρόσβασή τους

Η Google θα προσθέσει μια νέα λειτουργία στο Google Photos, επιτρέποντας στον χρήστη να αποκρύψει συγκεκριμένες φωτογραφίες από το feed ή και άλλες εφαρμογές. Η λειτουργία αποκαλείται Locked Folder και θα προστατεύει προσωπικές φωτογραφίες, απαιτώντας κωδικό για την πρόσβασή τους.

Κατά την I/O παρουσίαση, η Google έφερε ως παράδειγμα γονείς που θέλουν να κάνουν έκπληξη στα παιδιά τους ένα κουτάβι - αν και η λειτουργία φαίνεται να είναι πιο χρήσιμη με υλικό που δε θέλετε να μοιραστείτε με άλλους. Ένα τυπικό παράδειγμα είναι όταν δίνει κανείς το κινητό του σε κάποιον γνωστό για να του δείξει κάτι, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που από συνήθεια κάποιος θα πάει στις προηγούμενες φωτογραφίες. Με τους κλειδωμένους φακέλους θα είναι πολύ εύκολη η απόκρυψη φωτογραφιών από ανεπιθύμητη πρόσβαση.

Η Google πρόσθεσε πως η λειτουργία πρώτα θα γίνει διαθέσιμη σε Pixel συσκευές, με τη διάθεση σε άλλα μοντέλα να γίνεται κατά τη διάρκεια του έτους. Παρόμοιες λειτουργίες είναι ήδη διαθέσιμες από τρίτες εταιρείες, με πολλούς κατόχους Samsung να έχουν ήδη πρόσβαση στην εφαρμογή Secure Folder που βρίσκεται σε Galaxy συσκευές.

  • Like 3