Για ακόμη μία φορά, η Google αντιμετωπίζει… κατά μέτωπο τις φήμες και τις διαρροές για το Pixel 4 και έδωσε στην δημοσιότητα πληροφορίες που αφορούν στο «motion sensing radar Soli» που ενσωματώνει.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό επιτρέπει τις εναλλαγές ανάμεσα σε μουσικά κομμάτια, τον τερματισμό κλήσεων και την διαχείριση άλλων λειτουργιών του κινητού μόνο με τη χρήση χειρονομιών. Επιπλέον, το Soli θα έχει καθοριστικό ρόλο σε ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του Pixel 4, το ασφαλές ξεκλείδωμα του κινητού χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (secure face unlock).

Αν και η Google χρησιμοποιεί υπέρυθρες κάμερες για την αναγνώριση προσώπου, εντούτοις θα χρησιμοποιεί το ραντάρ για την ανίχνευση κίνησης –π.χ αντιλαμβάνεται πότε πλησιάζετε το κινητό προς στο πρόσωπο σας- ώστε να ενεργοποιούνται οι υπέρυθρες κάμερες ταχύτερα, και η αναγνώριση προσώπου να ολοκληρώνεται ακόμα ταχύτερα. Αν λοιπόν όλα λειτουργούν όπως πρέπει, το κινητό σας θα ξεκλειδώνει τη στιγμή σχεδόν που θα το σηκώνετε, και δεν θα χρειάζεται να το φτάσετε μέχρι το ύψος του προσώπου σας ή να αγγίξετε την οθόνη όπως συμβαίνει με ανταγωνιστικές προτάσεις. Η προσέγγιση της Google με το Pixel 4 λειτουργεί με «σχεδόν οποιονδήποτε προσανατολισμό» και είναι αρκετά ασφαλής (τα δεδομένα που σχετίζονται με το πρόσωπο παραμένουν στο chip ασφαλείας Titan M της Google) για να λειτουργεί σε συνδυασμό με ηλεκτρονικές πληρωμές ή sign-ins σε apps κ.λπ.

H εταιρεία πάντως προειδοποιεί ότι το Motion Sense θα είναι διαθέσιμο σε «επιλεγμένες αγορές», κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ότι εξαιτίας του ραντάρ θα χρειαστεί να λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών σε κάποιες χώρες για να λειτουργήσει. Το Pixel 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο μισό της χρονιάς, ωστόσο δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία.

Engadget

  • Like 1