Το Youtube ανακοίνωσε υποστήριξη για 3D VR βίντεο. Βέβαια, η αναπαραγωγή βίντεο 360 μοιρών υποστηρίζεται από τον περασμένο Μάρτιο. Με αυτή την αναβάθμιση όμως, τα βίντεο είναι πλέον διαθέσιμα σε 3D.

Χρησιμοποιώντας το Google Cardboard, ή οποιοδήποτε άλλο VR Headset που λειτουργεί μαζί με smartphone, προβάλλεται διαφορετική εικόνα στο κάθε μάτι του χρήστη, γεγονός που του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται την αίσθηση του βάθους, καθώς ξεχωρίζει ανάμεσα σε κοντινά και μακρινά αντικείμενα. Φυσικά, με τον τρόπο αυτό τα βίντεο καθίστανται αρκετά αληθοφανή.

 


 

Ωστόσο, η νέα λειτουργία συνοδεύεται και από μειονεκτήματα, εφόσον η οθόνη χωρίζεται στη μέση και έτσι μειώνεται η ανάλυση και η ευκρίνεια της εικόνας. Πρόκειται λοιπόν για μία από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες είναι αισθητή η διαφορά ανάμεσα σε οθόνες QHD και οθόνες με χαμηλότερη ανάλυση.

 

Φυσικά, για να προβληθεί ένα βίντεο ως 3D θα πρέπει και να έχει γυριστεί με αυτό τον τρόπο. Για όσα βίντεο δεν είναι γυρισμένα σε 3D, υπάρχει το Cardboard Mode το οποίο προσομοιώνει την εμπειρία παρακολούθησης στο σινεμά.

 

gallery_363048_2550_1042402.gif

 

Οι συγκεκριμένες αναβαθμίσεις καθιστούν πιο «ζωντανή» την παρακολούθηση βίντεο, προσφέρουν επιπλέον περιεχόμενο στους κατόχους του Cardboard και δίνουν το έναυσμα για τη δημιουργία και άλλων VR βίντεο.

 

Η αναβάθμιση που ενσωματώνει τις καινούριες λειτουργίες κυκλοφόρησε για Android και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και για iOS.

 

Link.png Site: TheNextWeb