Το YouTube ανανέωσε σήμερα την ιστοσελίδα του για κινητά προσθέτοντας τη δυνατότητα HTML5 στα video του. Στη νέα αυτή υπηρεσία, δυνατότητα πρόσβασης έχουν τα κινητά που οι browsers τους υποστηρίζουν το HTML5 όπως ο Safari της Apple και οι browsers που είναι ενσωματωμένοι στις Android συσκευές.

 

Η ενημέρωση του YouTube Mobile σύμφωνα με την ιστοσελίδα του προσφέρει καλύτερη ποιότητα της υπηρεσίας και προσπαθεί να πλησιάσει σε δυνατότητες την desktop έκδοση, προσθέτοντας τη δυνατότητα αυτομάτων υποδείξεων αναζήτησης, δημιουργία playlist, και τη χρήση του «Like» - «Unlike» κουμπιού κατευθείαν από το κινητό.

 

Επίσης, οι σχεδιαστές της υπηρεσίας πραγματοποίησαν αλλαγές και στο σχεδιασμό του γραφικού περιβάλλοντος της ιστοσελίδας με μεγαλύτερα σε μέγεθος κουμπιά έτσι ώστε να είναι πιο εύχρηστη ακόμα και σε κίνηση.

 

Το YouTube mobile ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 και σήμερα αναπαράγονται πάνω από 100 εκατομμύρια video μέσα από αυτό. Ακόμα να σημειωθεί ότι το 2009 η κίνησή του αυξήθηκε κατά 160% σε σχέση με το 2008.

 

Link.png Site: techradar.com