Νέα εργαλεία ανακοίνωσε το YouTube για τους δημιουργούς βίντεο, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν εξτρά εισόδημα από τα κανάλια τους.

Η πρώτη δυνατότητα που θα έχουν σύντομα στη διάθεσή τους οι διαχειριστές των καναλιών είναι αυτή των συνδρομών όπου θα μπορούν να χρεώνουν το ποσό των $4,99 για όποιον χρήστη θα επιθυμεί να έχει πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο. Ανάλογα με το τι επιλέξει ο δημιουργός του καναλιού, το περιεχόμενο αυτό θα μπορεί να είναι emoji, livestreams, ειδικά badges αλλά και πρόσθετα βίντεο στα οποία θα έχουν πρόσβαση μόνο στους συνδρομητές. Παρόμοιο μοντέλο ακολουθεί και το Twitch ενώ στη περίπτωση του YouTube, θα είναι διαθέσιμο μόνο για κανάλια με περισσότερους από 100.000 συνδρομητές.

Η δεύτερη δυνατότητα που παρέχει το YouTube στους δημιουργούς για περισσότερα κέρδη είναι αυτό της πώλησης εμπορευμάτων όπως μπλούζες, t-shirts, κούπες και πολλά άλλα, τα οποία έχουν σχέση με το κανάλι. Η εμφάνισή τους θα γίνεται ακριβώς κάτω από την περιγραφή του βίντεο με εικόνες και μικρή περιγραφή. Μέχρι σήμερα, για την προώθηση αντίστοιχων προϊόντων, ο δημιουργός ενός βίντεο περιορίζονταν να αναφέρει κάθε σχετικό προϊόν στην περιγραφή του βίντεο, ακολουθούμενο από έναν από σύνδεσμο.

YouTube-Shelf.jpg.4fdb0d948d46e620713249e7f5f9ae41.jpg

Με τη λειτουργία Premieres, κάθε δημιουργός είναι σε θέση να αναπαράγει βίντεο που έχει έτοιμα, κατά τη διάρκεια ενός livestream, με διαθέσιμη μια δημόσια ιστοσελίδα μέσω της οποίας θα μπορεί να αλληλεπιδρά με τους φίλους του καναλιού, κατά τη διάρκεια που το βίντεο αναπαράγεται ζωντανά. Οι YouTubers μπορούν παράλληλα να έχουν Super Chats όπου κάθε χρήστης που παρακολουθεί το βίντεο θα μπορεί να αφήνει ένα σχόλιο και να πληρώνει μικρά ή μεγάλα ποσά για να «καρφιτσώσει» το σχόλιό του στην κορυφή, για χρονικό διάστημα αντίστοιχο των χρημάτων που έχει ξοδέψει.

Με τις κινήσεις αυτές το YouTube επιθυμεί να καθησυχάσει την κοινότητά του μετά τα περσινά γεγονότα και τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε στο διαφημιστικό του μοντέλο προκειμένου να εξαλείψει τα φαινόμενα αναπαραγωγής διαφημίσεων πριν κάποιο βίντεο με τρομοκρατικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες που έθεσε σε ισχύ το YouTube, οι λόγοι που ένα βίντεο μπορεί να θεωρηθεί κατάλληλο μόνο για ενηλίκους και ως εκ τούτου δε μπορεί να συγκεντρώσει χρήματα για το δημιουργό του είναι οι εξής:

  • Χυδαιολογία
  • Επίδειξη Βίας και ανησυχητικών εικόνων
  • Γυμνό και σεξουαλικά περιεχόμενο
  • Επίδειξη επιβλαβών ή επικίνδυνων δραστηριοτήτων

TNW

  • Like 1
  • Confused 1