Τη Δευτέρα ανοίγει τις πύλες της η E3, η μεγαλύτερη έκθεση βιντεοπαιχνιδιών η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λος Άντζελες. Όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη αγορά, αναμένεται να παρουσιάσουν τα νέα τους παιχνίδια και σχέδια με τα οποία θα ασχοληθούν όλοι οι gamers το επόμενο διάστημα.

 

Όπως συνηθίζεται, οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, η Microsoft, η Sony και η Nintendo, θα παρουσιάσουν τα δικά τους σχέδια μέσα από τρεις ξεχωριστές παρουσιάσεις οι οποίες θα διεξαχθούν στις 14 και 15 Ιουνίου. Η γνωστή ιστοσελίδα για videogames, ign.com, σε συνεργασία με το YouTube αναλαμβάνουν για πρώτη φορά να μεταδώσουν ζωντανά και τις 3 παρουσιάσεις ελεύθερα χωρίς να απαιτείται κάποια συνδρομή.

 

Η αρχή θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας με την Microsoft η οποία αναμένεται να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το Project Natal, το νέο τρόπο χειρισμού παιχνιδιών που αλλάζει τελείως την αλληλεπίδραση του gamer με το παιχνίδι.

 

Τη σκυτάλη παίρνει την επόμενη ημέρα η Nintendo όπου αναμένεται να παρουσιάσει το Nintendo 3DS, τη νέα έκδοση της δημοφιλούς φορητής κονσόλας η οποία θα υποστηρίζει τρισδιάστατα παιχνίδια.

 

Τρεις ώρες μετά, ξεκινάει η παρουσίαση της Sony στην οποία θα γίνει αναφορά για την υποστήριξή 3D στο PS3 αλλά και στο Playstation Move, του νέου Motion controller που θα προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο χειρισμού των videogames, αντίστοιχο του Wii.

 

Αναλυτικά οι ώρες Ελλάδος στις οποίες θα ξεκινήσουν και οι τρεις παρουσιάσεις είναι:

  • Microsoft E3 Keynote : Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 20:30
  • Nintendo E3 Keynote : Τρίτη 15 Ιουνίου στις 19:00
  • Sony E3 Keynote : Τρίτη 15 Ιουνίου στις 22:00

Video Video: YouTube E3 Ζωντανές Μεταδόσεις