Με τις αναλύσεις συνεχόμενα να ανεβαίνουν, είναι λογικό πως ο αριθμός των δεδομένων που απαιτείται, ειδικά για FullHD και πάνω, είναι μεγάλος, με το YouTube να φαίνεται να δίνει τη λύση παρουσιάζοντας ένα νέο format.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα GigaOM η ομάδα του YouTube θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα στη CES demo με την επιλογή ανάλυσης 4K σε αρκετά περίπτερα κατασκευαστών τηλεοράσεων, με τα πρώτα μοντέλα που θα υποστηρίζουν το νέο format να αναμένονται να κυκλοφορήσουν το 2015. Για τη συμπίεση των δεδομένων, η Google δημιούργησε ένα νέο format, με την ονομασία VP9 codec, το οποίο χρησιμοποιεί σημαντικά λιγότερα δεδομένα από τα τωρινά.

 

Ο Frabcisco Varela της Google δηλώνει πως η εν λόγω κωδικοποίηση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις εταιρείες, ενώ για όσους δεν ενδιαφέρονται προς το παρόν για την ανάλυση 4K σημείωσε πως χάρης το VP9 τα δεδομένα ενός HD streaming θα μειωθούν έως και 50%. Τέλος, αν και οι τηλεοράσεις που θα το υποστηρίζουν αργούν, ο Varela αναμένει πως θα υπάρξουν από φέτος hardware decoders για το VP9 codec σε υπολογιστές και smartphones/tablets.

 

Link.png Site: http://gigaom.com/2014/01/02/youtube-4k-streaming-vp9/[/url]']GigaOM