Μια νέα έκδοση του YouTube για την πλατφόρμα του Android, έρχεται να λύσει ένα από τα βάσανα όσων παρακολουθούν βίντεο χρηστών στη δημοφιλή εφαρμογή, τα οποία έχουν γίνει λήψη από ένα smartphone σε κατακόρυφη θέση.

Μέχρι σήμερα, η Google και άλλες εταιρείες, δεν προχωρούσαν στην αναπαραγωγή κατακόρυφων βίντεο στο πλήρες μέγεθος της οθόνης του κινητού, επιλέγοντας να τα δείξουν με τις χαρακτηριστικές μαύρες μπάρες οι οποίες βρίσκονται αριστερά και δεξιά του βίντεο. Όμως η δημοφιλία των συγκεκριμένων βίντεο, οδηγεί τη Google σε αλλαγή πλάνων αφού είναι αρκετά πιο άνετο και "φυσικό" για πολλούς να προχωρήσουν σε λήψεις βίντεο κρατώντας το smartphone τους κάθετα, όπως άλλωστε κάνουν τις περισσότερες φορές που το χειρίζονται.

 

Από την έκδοση 10.28, το YouTube app (αρχικά για Android), επιτρέπει στο χρήστη πατώντας το κουμπί για το πλήρες μέγεθος της οθόνης, να δει ένα κατακόρυφο βίντεο στην πλήρη οθόνη χωρίς μπάρες. Επιπλέον εφαρμογές όπως το Periscope, κάνουν σαφές ότι η λήψη των συγκεκριμένων βίντεο έχει έρθει για να μείνει και δύσκολα θα τα αποφύγουμε στο μέλλον.

 


youtubeverticaka.jpg

 


Ένα παράδειγμα για το πως δουλεύει πλέον η εφαρμογή, μπορείτε να δείτε με

.

 

Link.png Site: http://www.androidpolice.com/2015/07/21/our-long-national-nightmare-is-over-youtube-on-android-now-shows-vertical-videos-properly-in-full-screen[/url]/']Android Police