Η υπηρεσία μουσικής του YouTube δημιουργεί προσωποποιημένες λίστες τραγουδιών για κάθε διάθεση ή δραστηριότητα.

Το YouTube Music αναβαθμίζει τις λίστες αναπαραγωγής του, προσφέροντας εξατομικευμένες λίστες τραγουδιών προσαρμοσμένες να ταιριάξουν στη διάθεση και τις δραστηριότητες του χρήστη. Στην Αρχική οθόνη ο χρήστης θα μπορεί να δει έως επτά λίστες αναπαραγωγής My Mix, οι οποίες θα ενημερώνονται καθημερινά.

Κάθε μία από αυτές τις λίστες θα περιλαμβάνει πολλές ώρες μουσικής από μία ποικιλία καλλιτεχνών, με ένα μείγμα από παλιά αγαπημένα και νέα τραγούδια που συνδέονται θεματικά. Ο χρήστης θα μπορεί να δει επίσης, μία λίστα αναπαραγωγής που ονομάζεται My Supermix η οποία θα συγκεντρώνει όλες τις μουσικές προτιμήσεις του σε ένα μέρος. Αυτή η λίστα ονομάζονταν στο παρελθόν Your Mix.

Στο επάνω μέρος της Αρχικής οθόνης θα υπάρχουν επίσης καρτέλες διάφορων δραστηριοτήτων όπως Προπόνηση (workout), Συγκέντρωση (focus), Χαλάρωση (relax) και Μετακίνηση (commute). Πατώντας σε κάποια από αυτές, ο χρήστης οδηγείται σε μία προσαρμοσμένη λίστα αναπαραγωγής που ταιριάζουν στην δραστηριότητά του. Και σε αυτές τις καρτέλες κάποιος θα μπορεί να βρει Supermixes καθώς και λίστες ανάλογα το είδος της μουσικής.

Οι εξατομικευμένες λίστες αναπαραγωγής και οι προτάσεις τραγουδιών έχουν υπάρξει σημαντικές λειτουργίες για την επιτυχία του Spotify κι άλλων παρόμοιων πλατφορμών. Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το YouTube θέλει να επενδύσει σε αυτές κάνοντας την ακρόαση τραγουδιών μέσα από το Music μία ευχάριστη καθημερινή εμπειρία.