Τον πολύ καλό δρόμο στον οποίο βρίσκεται η AMD τα τελευταία χρόνια, πιστοποιεί και η πορεία της μετοχής της.

Αυτή έφτασε την περασμένη Τετάρτη στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων 12 ετών, σε αντίθεση με τις περισσότερες μετοχές του κλάδου από εταιρείες ημιαγωγών οι οποίες σημείωσαν πτώση. Σε συνέδριο της Deutche Banck Technology, o CFO της AMD, Devinder Kumar, ανέφερε ότι το τελευταίο τσιπ γραφικών της AMD τον κάνει αισιόδοξο για τη μελλοντική πορεία της εταιρείας. Σύμφωνα με τον Kumar, το τσιπ το οποίο είναι κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 7 νανομέτρων, θα κάνει την AMD πιο ανταγωνιστική ενώ έρχεται στην αγορά ένα χρόνο πριν η Intel κυκλοφορήσει παρόμοιο προϊόν, στα τέλη του 2019 όπως έχει ήδη ανακοινώσει.

Με βάση τις εξελίξεις και τα χρονοδιαγράμματα των δύο μεγάλων εταιρειών, αναλυτές πιστεύουν ότι «θα επιτρέψει στην AMD να καλύψει τη διαφορά με την Intel μετά από δεκαετίες και ως αποτέλεσμα, να κερδίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς». Σε κάθε περίπτωση, η AMD παραμένει ακόμα μια από τις μικρότερες εταιρείες σε μια τεράστια αγορά τσιπ, στην οποία κυριαρχούν η Intel και η Nvidia. Ειδικά το μερίδιο της Intel, αντιπροσωπεύει το 95% των πωλήσεων επεξεργαστών.

Παράλληλα, σε συνέντευξή της στο CNBC,  η Lisa Su, CEO της AMD, ανάφερε ότι η εταιρεία της συνεργάζεται αυτό το διάστημα με τη Microsoft και τη Sony πάνω σε νέα τσιπ γραφικών που προορίζονται για την επόμενη γενιά των Xbox και PlayStation αντίστοιχα. 

Bloomberg

  • Like 1