Οι νέοι επεξεργαστές της AMD, Phenon X3 διαθέτουν 3 πυρήνες και συμπληρώνουν την ομάδα των τριπύρηνων Χ86, καθώς οι νέοι X3 8450, X3 8650 και X3 8750 θα «κάτσουν» δίπλα στον Phenom X3 8000 που κυκλοφόρησε στις αρχές Μαρτίου.

 

Ο εκπρόσωπος της AMD, Brent Barry, δήλωσε ότι οι τριπύρηνοι αποτελούν την ιδανική λύση για κάποιον που θέλει κάτι παραπάνω από δύο πυρήνες αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος να μεταβεί στην τετραπύρηνη λύση. Ο αναλυτής αγοράς της εταιρείας Insight 64, Nathan Brookwood, παρουσίασε και μία άλλη πτυχή που έχει να κάνει με την εργοστασιακή παραγωγή. Ο Brookwood είπε ότι οι 3 πυρήνες της AMD αποτελούν συμφέρουσα επιλογή για την εταιρεία μίας και έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ως τριπύρηνους, τους τετραπύρηνους που βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής με τον ένα πυρήνα κατεστραμμένο!!!

 

Το πιο σημαντικό πάντως για την AMD, είναι η παρουσία προϊόντων που μπορούν να καλύψουν όχι μόνο όλα τα γούστα αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες του καθένα. Τώρα πλέον διαθέτει 2-3-4 πύρηνους επεξεργαστές οι οποίοι έχουν διαφορετικές επιδόσεις, συχνότητα και φυσικά τιμή. Ο συνδυασμός, ποικιλίας προϊόντων και επιλογών με σωστή στρατηγική προσέγγισης και ενημέρωσης της αγοράς για την ύπαρξη και την λειτουργικότητα των προϊόντων αυτών, μπορεί να φέρει την AMD στην θέση που πολλοί καταναλωτές θα ήθελαν να είναι.

 

Source.png Πηγή: pcw.gr