Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε πρόσφατα η AMD, λανσάρισε τη 2η γενιά της οικογένειας επεξεργαστών EPYC για την αγορά των επιχειρήσεων.

Οι νέοι επεξεργαστές προσφέρουν κορυφαία απόδοση στην βιομηχανία κατά μήκος ενός διευρυμένου φάσματος εργασιών σε τομείς των επιχειρήσεων, στο cloud ή σε εφαρμογές HPC (high-performance computing). Οι 2ης γενιάς επεξεργαστές AMD EPYC διαθέτουν έως και 64 πυρήνες Zen 2 κατασκευασμένους με μέθοδο 7nm για να προσφέρουν την υψηλότερη απόδοση στην βιομηχανία αλλά και να συμβάλουν στην μείωση του κόστους ιδιοκτησίας (TCO) κατά 50% σε αναρίθμητες εργασίες.

Στην εκδήλωση της AMD για το λανσάρισμα των 2ης γενιάς EPYC επεξεργαστών, οι Google και Twitter ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τους νέους επεξεργαστές της AMD στις επιχειρήσεις τους ενώ και η Lenovo ανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα συστημάτων που τους ενσωματώνουν.

Πιο συγκεκριμένα, η Google πρόκειται να χρησιμοποιήσει τους νέους 2ης γενιάς επεξεργαστές EPYC της AMD σε κέντρα δεδομένα της στα τέλη του 2019 ενώ μέσα στην χρονιά και το Twitter θα ξεκινήσει να εγκαθιστά τους νέους επεξεργαστές της AMD στην υποδομή του για να μειώσει το TCO κατά 25%. H Microsoft επίσης πρόκειται να χρησιμοποιήσει τους νέους AMD EPYC 2ης γενιάς στην υποδομή της Azure, αλλά και οι HPE (Hewlett Packard Enterprise), Cray, Lenovo, Dell θα ξεκινήσουν να προσφέρουν υπερ-υπολογιστές, διακομιστές κ.ά.  

MVi8lxq2oZZUFKTv.thumb.jpg.f59e56301d97dcbf11e2f64c55c28620.jpg

«Σήμερα, ορίσαμε το νέο στάνταρντ για το μοντέρνο κέντρο δεδομένων με την κυκλοφορία των 2ης γενιάς επεξεργαστών AMD EPYC που προσφέρουν απόδοση ρεκόρ και μειώνουν σημαντικά το κόστος ιδιοκτησίας σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών» δήλωσε η CEO της AMD, Dr. Lisa Su. Τα νέα μοντέλα προσφέρουν έως και 23% αυξημένο IPC ανά πυρήνα σε server workloads και έως 4X περισσότερη L3 cache σε σύγκριση με τα σημερινά.

Επίσης χάρη στη νέα γενιά AMD Infinity Architecture, οι πελάτες της εταιρείας πρόσβαση στο περισσότερο I/O και memory bandwidth που είχαν ποτέ άλλοτε από μία λύση τέτοιας κλάσης ενώ επιπλέον μπορούν να εκμεταλλευτούν και το πρότυπο PCIe Gen.4. Χάρη στα χαρακτηριστικά Security Memory Encryption και Secure Encrypted Virtualization, οι πελάτες της AMD μπορούν να προστατεύσουν τα δεδομένα και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Οι νέοι 2ης γενιάς επεξεργαστές AMD EPYC είναι οι παρακάτω:

122133.jpg.69e7ac2d24ec6c68e97603d7dc3840cb.jpg

TechPowerUp

  • Like 1