Η AMD πριν από μερικές ημέρες, διοργάνωσε μια τηλεδιάσκεψη, έπειτα από την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τυχόν παρεξηγήσεις και να καλύψει ερωτήσεις, ανάμεσα σε επενδυτές και αναλυτές.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Rory Read, έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την στρατηγική που θα ακολουθήσει η εταιρεία, βάσει ενός σχεδίου τριών φάσεων, με απώτερο σκοπό να καταστεί κερδοφόρα και πάλι για το 2013.

 

Ανέφερε ότι το σχέδιο αυτό θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα για να υλοποιηθεί και περιλαμβάνει μια ριζική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης. Από την άλλη μεριά, αναμένεται να κυκλοφορήσει καινούργια προϊόντα στην αγορά αλλά και να επεκταθεί σε νέους τομείς, όπως servers, custom silicon και προϊόντα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, όπως παιχνιδοκονσόλες.

 

Από την μεριά του ο Read δήλωσε στους επενδυτές, ότι η εταιρεία έχει ήδη στα προσχέδια της semi-custom APUs και embedded προϊόντα ενώ αναμένεται να τα δούμε μέσα στο τρέχον έτος. Περίπου 20% των εσόδων που προσδοκά να αποκτήσει για το νέο οικονομικό έτος, θα προέρχεται μέσα από τις συγκεκριμένες εναλλακτικές αγορές μέχρι το τέλος του 2013.

 

Ο επικεφαλής μίλησε ακόμη και για την μείωση των εξόδων στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης. Πολλοί ερευνητές, εκφράζουν ανησυχία για το ύψος των συγκεκριμένων περικοπών, αλλά σύμφωνα με τον Read, η εταιρεία προχωράει σε σταθερές διαδικασίες αναδιοργάνωσης σε όλα τα επίπεδα. Ανέφερε μάλιστα ότι οι περικοπές στην R&D γίνονται με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της εταιρείας και η παραγωγικότητα.

 

Υπενθυμίζεται ότι η AMD προχώρησε πρόσφατα στην δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο, με τις λειτουργικές απώλειες να ανέρχονται στα $422 εκ., λύνοντας μάλιστα και την συνεργασία της με την Globalfoundries.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51422-amd-chief-says-company-will-return-to-profitability-later-this-year.html[/url]']techspot.com