Ορισμένες αξιόπιστες ιστοσελίδες ανέφεραν στις αξιολογήσεις/ δοκιμές τους ότι ο επεξεργαστής Ryzen Threadripper 3990X της AMD δεν λειτουργεί σωστά και με όλες τις δυνατότητες του όταν το σύστημα που είναι εγκατεστημένος «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Windows 10 Pro – επειδή το OS δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί 128 threads.

Η ιστοσελίδα Anandtech και άλλες ιστοσελίδες τεχνολογίας παρατήρησαν «αρκετές επιβραδύνσεις» σε κάποια benchmarks όταν το σύστημα τους με τον Ryzen Threadripper 3990X «έτρεχε» Windows 10 Pro, «επιβραδύνσεις» που δεν παρατηρούνταν όταν στο σύστημα εγκαταστάθηκαν εκδόσεις υψηλότερο επιπέδου του λειτουργικού συστήματος της Microsoft όπως τα Windows 10 Pro for Workstations ή τα Windows 10 Enterprise.

Τα παραπάνω οδήγησαν την AMD να προχωρήσει στην δημοσίευση μίας επίσημης δήλωσης για να αποσαφηνίσει το ζήτημα που διαπιστώθηκε από τις ιστοσελίδες και να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στην απόδοση του επεξεργαστή όταν στο σύστημα είναι εγκατεστημένη οποιαδήποτε από αυτές τις εκδόσεις των Windows 10 και ότι επισήμως συνιστά το λειτουργικό σύστημα Windows 10 Pro (ή Linux) για χρήση σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή Threadripper 3990X.

«Οι υψηλότερες εκδόσεις/ εκδοχές των Windows 10 δεν συμβάλουν σε πρόσθετη απόδοση ή σε οφέλη συμβατότητας στον επεξεργαστή. Αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν γίνει τέτοιες προτάσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιο λάθος στις δοκιμές που η ομάδα μας επί του παρόντος διερευνά» δήλωσε εκπρόσωπος της AMD.

Εκτός από την ιστοσελίδα Anandtech, σε παρόμοια συμπεράσματα κατέληξε και η ιστοσελίδα Phoronix – πιθανώς εξαιτίας του ίδιου σφάλματος στις δοκιμές, ωστόσο περιμένουμε την επίσημη διευκρίνιση της AMD για να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα. Ενδεχομένως το πρόβλημα να εντοπίζεται στην έκδοση των Windows 10 Pro που χρησιμοποιήθηκε, καθώς μόλις αναφέρθηκε το πρόβλημα, ορισμένοι χρήστες είπαν ότι το λειτουργικό σύστημα της Microsoft στην τελευταία έκδοση του ήταν σε θέση να δει κανονικά τα 128 threads του Threadripper 3990X. Η ιστοσελίδα Tom’s Hardware πάντως παρατήρησε ελάχιστες ή μηδαμινές διαφορές μεταξύ των Windows 10 Pro και Windows 10 Enterprise. Στην ιστοσελίδα Tom’s Hardware χρησιμοποίησαν την έκδοση 18362.592 των Windows 10 Pro –την οποία και η AMD συνιστά. Τώρα, περιμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας της AMD...

TechRadar

  • Like 3
  • Confused 1