Οι AMD drivers έχουν μια περίπλοκη φήμη, αλλά συνήθως δεν καταστρέφουν ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα.

Δυστυχώς για ορισμένους χρήστες, οι τελευταίοι drivers Adrenalin 23.2.1 της AMD για τις GPU της σειράς Radeon RX 6000 και RX 7000 φαίνεται ότι κάνουν ακριβώς αυτό.

Με αφορμή μια ανακοίνωση της AMD στο Twitter σχετικά με τη νέα ενημέρωση των drivers που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, μερικοί χρήστες εκμεταλλεύτηκαν την ενότητα των απαντήσεων του άρθρου για να παραπονεθούν ότι οι ενημερώσεις τους προκάλεσαν πρόβλημα στην εκκίνηση των Windows.

Ενώ δεν είναι ασυνήθιστο μια ενημέρωση να προκαλεί προβλήματα στο σύστημα, είναι σπάνιο ένας driver να επηρεάζει τόσο πολύ τη λειτουργία των Windows. Σύμφωνα με το λογαριασμό CapFrameX στο Twitter, του γνωστού ομώνυμου προγράμματος καταγραφής βίντεο, μια πιθανή αιτία για το πρόβλημα είναι οι αλλαγές στο BIOS του συστήματος που πραγματοποιούνται κατά την εγκατάσταση.

Το CapFrameX παραπέμπει επίσης σε μια δημοσίευση στο φόρουμ του γερμανικού ιστότοπου τεχνολογίας ComputerBase σχετικά με το ζήτημα, την οποία φαίνεται να επιβεβαιώνουν και άλλοι χρήστες του ιστότοπου. Το TechRadar επικοινώνησε με την AMD σχετικά με τις αναφορές χωρίς να υπάρχει για την ώρα κάποια ενημέρωση.

Η AMD κατασκευάζει μία από τις καλύτερες κάρτες γραφικών για τους gamers αυτή τη στιγμή (τουλάχιστον για όσους δεν μπορούν να διαθέσουν 2000€ για μια GPU), αλλά έχει διάφορες ήττες στην αιώνια διαμάχη της με την NVIDIA.

Όπως παραπονέθηκαν αρκετοί χρήστες ως απάντηση στο tweet της AMD σχετικά με το νέο driver, οι κάρτες γραφικών της σειράς AMD Radeon RX 6000 δεν έχουν λάβει σημαντικές ενημερώσεις εδώ και μερικούς μήνες και η σπάνια κυκλοφορία νέων drivers από την AMD αποτελεί ακόμη και ένα πλεονέκτημα για την Nvidia (χωρίς να είναι όμως και το πιο πειστικό).

Το θέμα έρχεται σε μια εποχή που η AMD έχει κερδίσει πολύ έδαφος από την αντίπαλό της στην αγορά GPU για καταναλωτές χάρη στις κάρτες γραφικών RDNA 3 και το θέμα πιθανότατα δεν θα απομακρύνει τους gamers από την αγορά καρτών γραφικών της εταιρείας. Βέβαια αν το πρόβλημα γίνει πιο έντονο, η συμπεριφορά των gamers μπορεί να αλλάξει άρδην.
 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 5
  • Sad 3