Σε δήλωση της στην ιστοσελίδα 4Gamer.net, η AMD επιβεβαίωσε ότι θα τερματίσει την υποστήριξη 32-bit από το επόμενο driver release για τις κάρτες γραφικών της (κατά πάσα πιθανότητα από την έκδοση 18.9.3).

Όπως λοιπόν έκανε η Nvidia στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, η AMD θα σταματήσει να υποστηρίζει λειτουργικά συστήματα 32-bit, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών συστημάτων Linux, Windows 7 (Windows 8/8.1) και Windows 10 για όλες τις αρχιτεκτονικές των επεξεργαστών γραφικών της (GPUs).

Λαμβάνοντας υπόψη την είσοδο των λειτουργικών συστημάτων στην mainstream αγορά και την γρήγορη «υϊοθέτηση» τους από τους χρήστες και την βιομηχανία, κατέστησε «ασύμφορη» (από άποψη πόρων, έργου κ.λπ) την ανάπτυξη εκτελέσιμων 32-bit. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε η εταιρεία στο 4Gamers.net.

Για τους χρήστες που τρέχουν λειτουργικό σύστημα 32-bit σε «μοντέρνας» τεχνολογίας hardware, η τελευταία 32-bit έκδοση των drivers της εταιρείας θα πρέπει να είναι η 18.9.3 (που επανα-λανσαρίστηκε ως WHQL στις 9 Οκτωβρίου). Στην ιστοσελίδα για τις κάρτες γραφικών «Vega» διακρίνονται μόνο 64-bit εκδόσεις των εκτελέσιμων, με την εταιρεία να φαίνεται πως έχει ήδη αφαιρέσει αναφορές σε drivers 32-βιτ και συνδέσμους από την ιστοσελίδα των πλέον σύγχρονων καρτών γραφικών της (περιμένουμε πάντως να υπάρχουν σύνδεσμοι στην ιστοσελίδα της AMD γενικότερα για «legacy support).

4bNjHxlsb27FALhj.jpg.b2d08f07f2a6cee1be6e0c86afe47311.jpg

TechPowerUp

  • Confused 1