Η διευθύνουσα σύμβουλος της AMD, Lisa Su, πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στο σχεδιασμό τσιπ στο μέλλον, καθώς η πολυπλοκότητα των σύγχρονων επεξεργαστών αυξάνεται εκθετικά.

Τόνισε επίσης την ανάγκη διεπιστημονικής συνεργασίας για να καταστεί δυνατός ο καλύτερος σχεδιασμός hardware.

Η AMD χρησιμοποιεί ήδη την τεχνητή νοημοσύνη σε διάφορα στάδια της ανάπτυξης τσιπ, από την αρχιτεκτονική έως τον σχεδιασμό και την κατασκευή. Η ΤΝ βοηθά στη βελτιστοποίηση της διάταξης, των επιδόσεων και της ενεργειακής απόδοσης των τσιπ, καθώς και στην επιτάχυνση των διαδικασιών δοκιμής και επαλήθευσης.

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται επίσης από τα εργαλεία αυτοματοποίησης ηλεκτρονικού σχεδιασμού (EDA), τα οποία βοηθούν τους σχεδιαστές τσιπ στη δημιουργία και την επικύρωση των προϊόντων τους. Η Synopsys, ένας από τους κορυφαίους πωλητές EDA, εγκαινίασε το Synopsys.ai, την πρώτη ολοκληρωμένη λύση EDA με βάση την τεχνητή νοημοσύνη.

Το όραμα της Su συμμερίζονται και άλλοι ηγέτες του κλάδου, όπως ο CEO της Nvidia, Jensen Huang, και ο CTO της AMD, Mark Papermaster, οι οποίοι επίσης βλέπουν την AI ως ιδανική εφαρμογή για το σχεδιασμό τσιπ. Πιστεύουν ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα επιτρέψει την ταχύτερη και πιο καινοτόμο ανάπτυξη τσιπ στο μέλλον.

Εκτός από τη χρήση της στη σχεδίαση τσιπ, η ΤΝ εφαρμόζεται και σε άλλους τομείς της τεχνολογίας, όπως τα αυτόνομα οχήματα, τη ρομποτική και την υγειονομική περίθαλψη. Οι δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης να φέρει επανάσταση σε αυτούς τους κλάδους είναι τεράστιες και εταιρείες όπως η AMD βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του μετασχηματισμού.

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να εξελίσσεται και να γίνεται πιο εξελιγμένη, αναμφίβολα θα διαδραματίσει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της τεχνολογίας. 
 

  • Like 3