Έσοδα ρεκόρ κατέγραψε η AMD για το 4ο τρίμηνο της χρονιάς που μας πέρασε αλλά και συνολικά για ολόκληρο το 2021.

Ο γίγαντας -πλέον- της σχεδίασης ημιαγωγών γνωρίζει ανάπτυξη σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται χάρη σε διάφορους παράγοντες συμπεριλαμβανομένης της «αυξανόμενης υϊοθέτησης» των επεξεργαστών EPYC στον κλάδο των επιχειρήσεων και στο cloud.

Το 4ο τρίμηνο του 2021, τα έσοδα της AMD έφτασαν τα $4,8 δισεκατομμύρια, νούμερο που ισοδυναμεί με αύξηση 49% σε ετήσια βάση. Τα λειτουργικά έσοδα της εταιρείας για το ίδιο τρίμηνο έφτασαν τα $1,2 δισεκατομμύρια ενώ τα καθαρά έσοδα έφτασαν τα $974 εκατομμύρια.

Συνολικά για τη χρονιά που μας πέρασε, τα έσοδα της AMD έφτασαν τα $16,2 δισεκατομμύρια, τα λειτουργικά έσοδα τα $3,6 δισεκατομμύρια και τα καθαρά έσοδα τα $3,2 δισεκατομμύρια.

«Το 2021 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για την AMD με ετήσια έσοδα και κερδοφορία σε επίπεδα ρεκόρ» δήλωσε η Dr. Lisa Su, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AMD. «Κάθε επιχείρηση μας απέδωσε εξαιρετικά καλά, με τα έσοδα από το τμήμα data center να διπλασιάζονται από έτος σε έτος, κυρίως από την αυξανόμενη υιοθέτηση των επεξεργαστών EPYC από πελάτες στον κλάδο των επιχειρήσεων και του cloud. Αναμένουμε ακόμα μία χρονιά σημαντικής ανάπτυξης το 2022 καθώς ανανεώνουμε το σημερινό μας χαρτοφυλάκιο και λανσάρουμε την επόμενη γενιά προϊόντων μας για PC, gaming  και κέντρα δεδομένων» συμπλήρωσε.

AMD_2.jpg

Εκτός από τη σημαντική ανάπτυξη στον τομέα των κέντρων δεδομένων, η AMD γνώρισε σημαντικά επιτυχία με τις κάρτες γραφικών Radeon RX 6000M Series και Radeon RX 6000S Series για φορητούς υπολογιστές. Φέτος επίσης λάνσαρε τρεις νέες κάρτες γραφικών για υπολογιστές desktop της σειράς Radeon RX 6000.

Η AMD εκτιμά τα έσοδα της να φτάσουν τα $5 δισεκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2022 και τα συνολικά έσοδα για τη νέα χρονιά να ξεπεράσουν τα $21,5 δισεκατομμύρια.

  • Like 13
  • Thanks 1
  • Confused 1