Η AMD επιβεβαίωσε ότι οι νέοι επεξεργαστές που αξιοποιούν την τεχνολογία 3D V-Cache, λεπτομέρειες για τους οποίους είχε αποκαλύψει τον περασμένο Ιούνιο αναμένεται να λανσαριστούν στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Οι επεξεργαστές Ryzen 6000-series θα προσφέρουν σημαντικά υψηλότερη απόδοση από τους σημερινούς Ryzen 5000-series επεξεργαστές όπως επιβεβαίωσαν και σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι YouTube της εταιρείας για τα 5 χρόνια των επεξεργαστών AMD Ryzen™ και στο οποίο συμμετέχουν οι John Taylor και Robert Hallock, Chief Marketing Officer και Director of Technical Marketing της AMD αντίστοιχα.

Με την επιβεβαίωση ότι οι επεξεργαστές Zen 3 θα λανσαριστούν στις αρχές του 2022 – ουσιαστικά πρόκειται για «refresh» των σημερινών μοντέλων με την προσθήκη του χαρακτηριστικού 3D V-Cache το οποίο ενισχύει την απόδοση της cache- ο John Taylor δεν δίστασε να δηλώσει ότι οι νέοι επεξεργαστές θα προσφέρουν έως και 15% υψηλότερη απόδοση στα παιχνίδια σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα μόνο από βελτιώσεις στον τομέα της λανθάνουσας μνήμης (cache). Ένα τέτοιο ποσοστό αύξησης στην απόδοση, όπως επισημαίνει ο John Taylor, συνήθως αναμένεται από τη μία γενιά (ακόμα και με τη συμβολή μίας νέας αρχιτεκτονικής) στην άλλη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αναμένονται και άλλες βελτιώσεις σε διάφορα άλλα στοιχεία των chips του είδους, μπορούμε να περιμένουμε τουλάχιστον 20% αυξημένη απόδοση σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα.

Να θυμίσουμε, ότι όταν είχε πρωτοπαρουσιάσει την τεχνολογία 3D V-Cache τον περασμένο Ιούνιο, η CEO της AMD, Dr. Lisa Su είχε υποσχεθεί ότι «θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη μαζική παραγωγή των highest-end μοντέλων μας με 3D chiplets προς το τέλος της χρονιάς».

Η εταιρεία, μέσω του Robert Hallock, αναφέρθηκε και στους επεξεργαστές Zen 4, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος για να παρουσιαστούν προς το τέλος του 2022 μαζί με μία ολοκαίνουρια πλατφόρμα (AM5) που έρχεται με υποστήριξη στα πρότυπα DDR5 και PCIe 5.0.

 

  • Like 4