H ASUS έχει κάνει αισθητή την εμφάνιση της τα τελευταία χρόνια στην αγορά των smartphones με τη σειρά ZenFone και ειδικότερα τελευταία με το ZenFone 2, και αυτή τη φορά είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο με την ονομασία X550 και αρκετά ενδιαφέρουσα τιμή.

Το ASUS X550 το οποίο αναφέρεται και ως Pegasus 2, ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων smartphone με οθόνη 5.5 ιντσών, τεχνολογίας In-Cell LTPS, ανάλυσης Full HD, και στο εσωτερικό του στηρίζεται στο Snapdragon 615 SoC με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 3GB μνήμη και 16GB αποθηκευτικό χώρο. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης microSD κάρτας ενώ η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος έχει ανάλυση 13MP και στο εμπρόσθιο στα 8MP για πολύ καλές selfies και βιντεοκλήσεις.

 

Ένα από τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιεί το ASUS X550 από τον ανταγωνισμό, έχει να κάνει με τη μέθοδο ταυτοποίησης του κατόχου του, με την ASUS να μην επιλέγει την κλασσική λύση του αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, η ταυτοποίηση γίνεται με το χρήστη να τοποθετεί την παλάμη του πάνω στη μεγάλη οθόνη, με τη συσκευή να προχωρά στην αναγνώριση βιομετρικών στοιχείων και στη συνέχεια να επιτρέπει την πρόσβαση.

 


ASUS-X550-4.png

 


Με όμορφο σχεδιασμό και χρήση αλουμινίου περιμετρικά της συσκευής, το X550 υποστηρίζει κανονικά συνδέσεις με δίκτυα 4G, τρέχει την έκδοση 5.1 Lollipop της πλατφόρμας του Android ενώ η μπαταρία των 3.300mAh αναμένεται να χαρίζει ικανοποιητική αυτονομία.

 

Το ASUS X550 κυκλοφορεί στα τέλη του μήνα με τιμή 230€ για το μοντέλο των 16GB και 246€ για το μοντέλο των 32GB μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Gearbest.