Προϊόν συνεργασίας των εταιρειών ASUS και Noctua είναι η κάρτα γραφικών ASUS GeForce RTX 3070 Noctua Edition.

Η κάρτα γραφικών διαθέτει σύστημα ψύξης εξοπλισμένο με μία ογκώδη ψύκτρα που σχεδιάστηκε από κοινού από τις δύο εταιρείες καθώς και με δύο ανεμιστήρες σχεδιασμένους από την Αυστριακή εταιρεία συστημάτων ψύξης. Όπως είναι φανερό, η κάρτα γραφικών διαθέτει χαρακτηριστική εμφάνιση και χρώματα (καφέ, μαύρο, μπεζ) που παραπέμπουν σε προϊόντα της Noctua.

ASUS_Noctua_2.jpg

Η κάρτα γραφικών διαθέτει δύο κορυφαίους ανεμιστήρες Noctua NF-A12x25 και η τεράστια ψύκτρα καταλαμβάνει τέσσερα slots στο κουτί.

Η κάρτα γραφικών δεν είναι μόνο αθόρυβη στην… πράξη -σύμφωνα με την Noctua, με μέτρια ταχύτητα ανεμιστήρων είναι κατά 15dBA λιγότερο θορυβώδης από άλλες λύσεις ή κατά 9dBA με τη μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρων- αλλά είναι και «αθόρυβη εμφανισιακά» καθώς δεν ενσωματώνει φωτισμό RGB. Όπως όλες οι κάρτες γραφικών αυτού του τύπου, διαθέτει και λειτουργία 0dBA, η οποία απενεργοποιεί αυτομάτως τους ανεμιστήρες όταν η θερμοκρασία στον επεξεργαστή γραφικών πέσει κάτω από τους 50°C.

ASUS_Noctua_3.jpg

H ASUS GeForce RTX 3070 Noctua Edition θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, με το απλό μοντέλο να διαθέτει χρονισμούς «Gaming» και «OC» στα 1.725MHz και 1.755MHz αντίστοιχα και το υπερχρονισμένο μοντέλο (OC Edition) να διαθέτει χρονισμούς 1.815MHz και 1.845MHz για τις ίδιες λειτουργίες αντίστοιχα.

Κατά τα άλλα, πρόκειται για μία «τυπική» κάρτα γραφικών GeForce RTX 3070 με 8GB μνήμης GDDR6 14Gbps, με εύρος διαύλου μνήμης 256-bit, 2ης γενιάς πυρήνες RT (Ray Tracing), 3ης γενιάς πυρήνες Tensor κ.ά. Τα δύο μοντέλα της κάρτας γραφικών θα διατεθούν στα μέσα Οκτωβρίου.

  • Like 10
  • Thanks 1
  • Sad 1