Είτε το ονομάζουμε 4K είτε Ultra HD, η αλήθεια είναι ότι το περιεχόμενο που μπορούμε να βρούμε στη συγκεκριμένη ανάλυση προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο έπακρον την αγορά μιας τηλεόρασης νέας γενιάς, είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Τα πράγματα όμως αναμένεται να γίνουν αρκετά καλύτερα στο άμεσο μέλλον μετά τη σημερινή ανακοίνωση του Blu-Ray Disk Association το οποίο μας ενημερώνει ότι οι προδιαγραφές Ultra HD Blu-ray έχουν πλέον ολοκληρωθεί, δημοσιοποιώντας παράλληλα και το νέο λογότυπο. Με υποστηριζόμενη ανάλυση 3840 x 2160, οι νέοι players που θα είναι συμβατοί με το νέο πρότυπο, θα είναι σε θέση να αναπαράγουν και τους κλασσικούς blu-ray δίσκους που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

 

Το νέο πρότυπο υποστηρίζει ακόμα εκτεταμένη γκάμα χρωμάτων, HDR, αλλά και βίντεο το οποίο έχει δημιουργηθεί με ταχύτητα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Χωρίς να γίνεται κάποια συγκεκριμένη αναφορά, μαθαίνουμε ακόμα ότι το Ultra HD Blu-ray πρότυπο θα υποστηρίζει τις τελευταίες εξελίξεις στον ήχο, με πιθανούς υποψήφιους τα πρότυπα DTS:Χ και Dolby Atmos.

 

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Ultra HD Blu-ray ξεχωρίζει η δυνατότητα παρακολούθησης της ταινίας μέσα από μια γκάμα συσκευών τις οποίες συναντάμε είτε μέσα στο σπίτι είτε είναι φορητές. Οι πρώτες άδειες για ταινίες στο νέο format θα δοθούν από αυτό το καλοκαίρι ενώ η κυκλοφορία συμβατών players αναμένεται στις αγορές προς το τέλος του έτους.

 

Link.png Site: CNet