Ακριβώς μετά το τέλος του HD-DVD με την αποχώρηση της Toshiba και της Microsoft από τον χώρο, όλοι νομίσαμε ότι ό “πόλεμος των format” έφτασε στο τέλος του, με το Blu-Ray να στέφεται πανηγυρικά νικητής. Και πράγματι η Sony και η Phillips σχεδόν άμεσα άρχισαν να προωθούν ακόμα πιο δυναμικά τη πλατφόρμα τους . Τα νερά όμως του μονοπωλίου έρχεται να διαταράξει μια άλλη εταιρία, η New Medium Enterprises, η οποία μάλιστα ισχυρίζεται ότι ο πόλεμος συνεχίζεται.

 

Συγκεκριμένα, η εταιρία αυτή ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύζει μια νέα πλατφόρμα αποθήκευσης media Υψηλής Ευκρίνειας, ονόματι VMD.Σύμφωνα με τα λόγια εκπροσώπου της εταιρίας, Geoff Russel: “Ο δρόμος τώρα άνοιξε για την αποδοχή του VMD από βιομηχανία και αγορά, καθώς το format μας είναι ακμαίο, καθαρά ποιοτικό και έτοιμο να μεταδώσει μια πραγματικά Υψηλής Ευκρίνειας εμπειρία στον καταναλωτή, και μάλιστα σε πολύ ικανοποιητική τιμή.”

 

Το HD VMD είναι το τρίτο format, μετά το BD και το HD-DVD, που χτυπά την αγορά ψηφιακών μέσων υψηλής ευκρίνειας. Η τεχνολογία του στηρίζεται στην ίδια βάση με αυτή των Multi - Layer DVDs. Το VMD προσφέρει τη δυνατότητα τοποθέτησης μέχρι και 20 στρωμάτων των 5 GB στον ίδιο δίσκο, θεωρητικά χωρίς καμία απώλεια ποιότητας αποθηκευμένων δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι η χωρητικότητα των δίσκων αυτών αγγίζει τα 100GB, χωρίς να χρειάζεται να γίνουν σοβαρές αλλαγές στα ήδη υπάρχοντα απλά DVD players, για την αναπαραγωγή τους. Παρόλα αυτά η τεχνοτροπία του δίσκου αυτού απαιτεί την ανανέωση της διαδικασίας και των γραμμών παραγωγής των DVD. Μέχρι τώρα η εταιρία αναφέρει ότι μπορεί να παράγει δισκάκια έως και των 30 GB.

 

Η NME το βαφτίζει, όχι άδικα, τον διάδοχο του DVD και ελπίζει ότι θα μπορέσει να συναγωνιστεί εναντίον του Blu-Ray, το οποίο υποστηρίζεται από όλα τα μεγάλα studio του Hollywood, την ώρα που το ίδιο δεν διαθέτει ακόμα καμιά απολύτως στήριξη. Αρνητικό αποτελεί επίσης το γεγονός ότι τα HD VMD δισκάκια είχαν ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσουν στα τέλη του 2007, αλλά ακόμα είναι άφαντα.

 

Ανακοίνωση του προέδρου της εταιρίας,Michael Solomon , αναφέρει ότι: “Η ΝΜΕ έχει δημιουργήσει ανεξάρτητη το VMD και έχει την πεποίθηση να εισέλθει στην αγορά σε πολλές περιοχές κατά τη διάρκεια του δεύτερου τετάρτου του 2008. Όλες οι ενδείξεις λένε ότι το VMD μπορεί να γεμίσει το κενό που το HD-DVD άφησε πίσω του για μια προσβάσιμη στον καταναλωτή, επιλογή Υψηλής Ευκρίνειας.”

 

Μένει να δούμε αν το πολλά υποσχόμενο αυτό format θα μπορέσει να σταθεί επάξια μπρόστα στον ολοένα και πιο δυνατό πλέον γίγαντα του HD, το Blu-Ray και τους υποστηρικτές του.

 

 

Source.png Πηγή: http://www.xbitlabs.com