Η Dell επιβεβαίωσε την έντονη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων ανακοινώνοντας τα σχεδιά της να εξέλθει από το χρηματηστήριο και να γίνει ιδιωτική εταιρεία η οποία εξαγοράζεται από τη Silver Lake σε μια συμφωνία $24.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μέσα από μετρητά αλλά και από μετοχές σε μια διαδικασία που θα βοηθήσει επίσης και ο ιδρυτής της Michael Dell. Συμμετοχή θα έχει και η Microsoft, προσφέροντας δάνειο $2δις δολαρίων. Οι μέτοχοι της Dell θα λάβουν $13.65 δολάρια για κάθε μετοχή, η τιμή της οποίας παρουσιάζεται ανεβασμένη σε σύγκριση με τα $10.88 δολάρια που άξιζε στις 11 Ιανουαρίου όταν και έκαναν την εμφάνισή τους η πρώτες φήμες.

 

Όπως και άλλες εταιρείες του χώρου η Dell ξεκίνησε την πτωτικής της πορεία αμέσως μόλις μειώθηκε το ενδιαφέρον από τους καταναλωτές για τους παραδοσιακούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η εταιρεία στη συνέχεια προσπάθησε να “μεταμορφωθεί” από μια εταιρεία κατασκευής Η/Υ σε μια πιο γενική κατηγορία υλικού, λογισμικού και υπηρεσιών για επιχειρήσεις.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51542-its-official-dell-going-private-in-24-billion-deal.html[/url]']techspot.com