Αν και το XPS 13 Plus τράβηξε τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας, εντούτοις η Dell δεν ξέχασε το βασικό πολυτελές ultraportable notebook της ή το convertible/2-in-1 ξαδερφάκι του.

Ο λόγος για το XPS 13, το οποίο φέτος είναι λεπτότερο και ενεργειακά αποδοτικότερο. To XPS 13 2-in-1 από την άλλη αποτελεί ένα σύστημα με αποσπώμενη οθόνη που μπορεί επάξια να ανταγωνιστεί το Surface της Microsoft. Το πρώτο απευθύνεται σε χρήστες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα κομψό, λεπτό και ελαφρύ σύστημα που να είναι και αρκετά ισχυρό ενώ το δεύτερο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν μεγαλύτερη ευελιξία. Όσοι επιθυμούν ακόμα μεγαλύτερη ισχύ, θα πρέπει να κοιτάξουν προς την μεριά του XPS 13 Plus που μπορεί να διαμορφωθεί με επεξεργαστή 28W.

Το XPS 13 πλέον χρησιμοποιεί επεξεργαστές 9W τύπου 12ης γενιάς Intel Core όταν το περσινό μοντέλο εφοδιαζόταν με επεξεργαστές 11ης γενιάς Intel Core στα 15W. Σύμφωνα με την Dell, αξιοποιώντας την λειτουργία υψηλότερης απόδοσης, μπορείτε να απολαμβάνεται ακόμα υψηλότερη ισχύ καθώς ο επεξεργαστής θα λειτουργεί στα 12W, ουσιαστικά προσφέροντας παραπλήσια απόδοση με το περσινό σύστημα. Το mainboard επίσης στο XPS 13 είναι 1,8 φορές μικρότερη από του περσινού μοντέλου και για την ψύξη ολόκληρου του συστήματος δεν απαιτείται παρά να λειτουργεί ένας ανεμιστήρας όταν το περσινό μοντέλο διέθετε δύο ανεμιστήρες. Σε λειτουργία υψηλότερης απόδοσης, ο ανεμιστήρας ενδέχεται να κάνει ελαφρώς περισσότερο θόρυβο σε σχέση με το περσινό μοντέλο ωστόσο με τυπική χρήση, ο νέος φορητός υπολογιστής XPS 13 είναι λιγότερο θορυβώδης. Χάρη στο μικρότερο mainboard, υπήρχε χώρος για την προσαρμογή μεγαλύτερων ηχείων καθώς και μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίας, που πλέον προσφέρει έως και 12 ώρες αυτονομίας στον υπολογιστή.   

dims.jpg

Αν και από άποψη εμφάνισης, το φετινό μοντέλο μοιάζει αρκετά με το περσινό XPS 13, εντούτοις υπάρχουν ορισμένες ενδιαφέρουσες αλλαγές όσον αφορά την αισθητική. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει το ίδιο φινίρισμα περιμετρικά του πληκτρολογίου με το υπόλοιπο μεταλλικό περίβλημα, ωστόσο δεν γίνεται χρήση ανθρακονημάτων ή «woven glass». Και δυστυχώς, από το νέο μοντέλο απουσιάζει η υποδοχή των ακουστικών, όπως συμβαίνει και με το XPS 13 Plus. Η εταιρεία πάντως προσφέρει έναν προσαρμογέα USB-C σε 3.5mm, όμως καταλαμβάνει την μία από τις δύο υποδοχές USB-C που ενσωματώνει το μηχάνημα. Αυτό σημαίνει ότι όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ultraportable συστήματα, η προμήθεια ενός USB-C hub είναι μάλλον σίγουρη.

0b133460-e7a9-11ec-b7e2-05505e12e0b9.webp

Το νέο XPS 13 2-in-1 της Dell διαθέτει οθόνη 13 ιντσών και ενσωματώνει επεξεργαστές 12ης γενιάς Intel Core ενώ είναι το πρώτο σύστημα της εταιρείας με ενσωματωμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας 5G. Με βάρος 0,72 και 0,82 κιλά για το WiFi και το WiFi/5G μοντέλο, το νέο XPS 13 2-in-1 είναι ελαφρύτερο του Microsoft Surface Pro 8. Δυστυχώς, η Dell φαίνεται να παρακολουθεί μαθήματα από την… Microsoft καθώς θα πουλάει ξεχωριστά ως αξεσουάρ το πληκτρολόγιο XPS Folio. Ξεχωριστά επίσης θα πωλείται και το XPS Stylus. Το νέο XPS 13 είναι ήδη διαθέσιμο στις ΗΠΑ έναντι $999. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει τιμή για το XPS 13 2-in-1 που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

22222.jpg

  • Like 4