Θολό είναι το τοπίο σε ότι αφορά τη σειρά drone Phantom της DJI, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κινεζική ιστοσελίδα αποφάσισε να την καταργήσει. 

Λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει και ο Romeo Durscher, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας ο οποίος σε podcast του Drone Owners Network τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι «Η σειρά Phantom με εξαίρεση το μοντέλο Phantom 4 Pro RTK, έφτασε στο τέλος της». Η απάντηση του Durscher αφορούσε ερώτηση σχετικά με τα τεράστια προβλήματα διαθεσιμότητας που παρουσιάζονται σε όλα σχεδόν τα μοντέλα της σειράς εκτός του Phantom 4 Pro RTK, με πολλά καταστήματα να εμφανίζουν μάλιστα και την ένδειξη περί τερματισμού παραγωγής.

Επιπλέον σημερινές πληροφορίες της ιστοσελίδας DroneDJ, αναφέρουν ότι η DJI ακύρωσε ότι σχέδια είχε για την κυκλοφορία του Phantom 5, το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό του οποίου θα ήταν η δυνατότητα για εναλλαγή φακών. Επίσημα πάντως η DJI αρνείται ότι έχει οποιοδήποτε σχέδιο για τον τερματισμό της σειράς Phantom, ρίχνοντας το φταίξιμο για την περιορισμένη διαθεσιμότητα των Phantom 4 σε προμηθευτή της ο οποίος δεν είναι σε θέση να κατασκευάσει συγκεκριμένα κομμάτια του drone. Παράλληλα η DJI προτρέπει όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα Phantom drone, «να ρίξουν μια ματιά στα μοντέλα της σειράς Mavic».

dji_prototype_maybe_phantom_5.jpg.b7be33ee44d3c62f820ec14ea4ea2df0.jpg

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TheVerge, η περιορισμένη ως και εξαφανισμένη διαθεσιμότητα μοντέλων της σειράς Phantom 4 είναι μια κατάσταση που έχει κάνει την εμφάνισή της τους τελευταίους 5 μήνες, με την DJI να δίνει πάντα την ίδια δικαιολογία. Μάλιστα εντύπωση προκαλεί ότι η DJI σχολιάζοντας τις παραπάνω εικόνες που δημοσίευσε το DroneDJ στις οποίες η ιστοσελίδα αναφέρει απεικονίζεται το Phantom 5, διέψευσε ότι κάτι τέτοιο ισχύει και ότι το μοντέλο αυτό ήταν «μια ειδική παραγγελία που δημιούργησε για έναν πελάτη της». Εκτός και αν αυτός ο πελάτης είναι κάποιος Σαουδάραβας πρίγκηπας, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η DJI προχώρησε στην ανάπτυξη ενός τέτοιου drone για έναν μόνο πελάτη της. 

TheVerge

  • Like 1