Λέγεται πως θα μπορεί να εγγράψει βίντεο σε ανάλυση 4K στα 60fps και θα έχει μέγιστη ταχύτητα σχεδόν 150km/h.

Η DJI φαίνεται ότι θα κυκλοφορήσει ένα FPV drone στη συσκευασία του οποίου θα συμπεριλαμβάνονται και τα FPV Goggles, σύμφωνα με διαρροές στο Twitter. Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν δείχνουν ένα drone που ονομάζεται FPV και σίγουρα δεν μοιάζει με κανένα άλλο drone που έχει κυκλοφορήσει ήδη η εταιρία.

Χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι προδιαγραφές και φυσικά χωρίς να υπάρχει κάποια έστω υπόδειξη κόστους, είναι δύσκολο να κρίνει κάποιος αυτό που βλέπει στις φωτογραφίες, αλλά οι έλικες των τριών πτερυγίων, το μικρότερο μέγεθος αλλά και το μινιμαλιστικό χειριστήριο, αποκλίνουν από τη φιλοσοφία και νοοτροπία της εταιρίας συγκριτικά με προηγούμενα drones που έχει κυκλοφορήσει.

Καθώς τα drones της DJI είναι σχεδιασμένα κυρίως για αεροφωτογράφιση, το FPV ίσως είναι η προσπάθεια της εταιρίας να μπει στον κόσμο της κινηματογράφησης σε γρήγορες ταχύτητες, με εντυπωσιακά πλάνα και λήψεις. Μιλάμε δηλαδή για ένα drone το οποίο θα μπορεί να αναπτύσσει πολύ υψηλές ταχύτητες στον αέρα ώστε να καταγράφει εντυπωσιακά βίντεο με κινηματογραφική αίσθηση.

Σύμφωνα με τον leaker OsitaLV, ο οποίος διέρρευσε τις φωτογραφίες στο Twitter, το DJI FPV θα μπορούσε να έχει εγγραφή βίντεο σε ανάλυση 4K @ 60fps με τεχνολογία σταθεροποίησης. Η μέγιστη ταχύτητα που θα μπορεί να φτάσει το FPV θα είναι τα 150km/h αν και άλλα FPV drones που ήδη κυκλοφορούν, φτάνουν ταχύτητες έως και τα 195km/h. Βέβαια, τα περισσότερα από αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως για αγώνες, με το νέο drone όμως της DJI, ο χρήστης εκτός από υψηλές ταχύτητες θα έχει και κινηματογραφικές λήψεις βίντεο.

DJI-fpv-2.jpg.f3967374b61d30d4bfbbb830ea475a08.jpg

Σήμερα, αρκετά FPV drones είναι κατασκευασμένα από διάφορα μέρη, αφού μερικά από αυτά χρησιμοποιούν GoPro κάμερες και άλλες τεχνολογίες σταθεροποίησης της εικόνας όπως τη ReelSteady. Εάν η διαρροή είναι σωστή, σημαίνει ότι η DJI απλοποιεί ακόμη περισσότερο αυτήν την ιδέα και καθιστά αυτή την κατηγορία drones πιο φιλική προς τον χρήστη, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν με προηγούμενα drones.

  • Like 6