Η DJI παρουσίασε σήμερα το Mini 4 Pro drone, μια σημαντική αναβάθμιση του μικρότερου μοντέλου στη σειρά των μικρών καταναλωτικών drone της εταιρείας.

Βασισμένο στο προηγούμενο Mini 3 Pro, το νέο Mini 4 Pro διαθέτει έναν προηγμένο αισθητήρα διπλού εγγενούς ISO για βελτιωμένες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ένα βελτιωμένο σύστημα μετάδοσης μεγάλης εμβέλειας και νέες software δυνατότητες δανεισμένες από τη σειρά Mavic της DJI.

Όπως όλα τα DJI Mini drones, το Mini 4 Pro ζυγίζει 249 γραμμάρια, λίγο κάτω από το όριο των 250 γραμμαρίων για να απαιτείται η εγγραφή στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Το Mini 3 Pro ήταν το πρώτο μοντέλο Mini της DJI με κάμερα και φακό υψηλής ποιότητας που ανταγωνίζεται μεγαλύτερα drones όπως το Air 2S, φέρνοντας βασικές βελτιώσεις για τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση. 

Υποστηρίζει βίντεο 4K έως και 100fps για αργή κίνηση, μια μεγάλη αλλαγή από το μέγιστο 1080p/120fps του Mini 3 Pro. Το Mini 4 Pro μπορεί επίσης να τραβήξει βίντεο 4K HDR στα 60fps για μεγαλύτερο δυναμικό εύρος. Ο νέος αισθητήρας του με διπλό εγγενές ISO επιτρέπει καθαρότερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, μειώνοντας το θόρυβο σε υψηλότερη ρύθμιση ISO. Επιπλέον μια αναβαθμισμένη λειτουργία νυχτερινών λήψεων βελτιώνει περαιτέρω τις λήψεις σκοτεινών σκηνών.

Παράλληλα η DJI λανσάρει ένα νέο αξεσουάρ ευρυγώνιου φακού που προσαρμόζεται στο Mini 4 Pro για ένα εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο 100°, το οποίο πωλείται ξεχωριστά. Η εταιρεία έχει επίσης προσθέσει τα χρωματικά προφίλ 10-bit D-Log M και HLG, τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία από το προηγούμενο προφίλ D-Cinelike.

Το αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης O4 επιτρέπει ζωντανή μετάδοση σε ανάλυση 1080p/60fps και σε απόσταση έως και 20 χιλιομέτρων, ενισχύοντας τη σύνδεση έναντι παρεμβολών. Η DJI έχει επίσης μεταφέρει στο Mini 4 Pro, τις αυτόνομες λειτουργίες πτήσης Waypoints και Cruise Control από τη σειρά Mavic.

Ενώ οι χρόνοι πτήσης παραμένουν παρόμοιοι με το Mini 3 Pro σε έως και 34 λεπτά ανά φόρτιση, η δυνατότητα εγκατάστασης μεγαλύτερων μπαταριών έξυπνης πτήσης διάρκειας 45 λεπτών, φέρνει το Mini 4 Pro πιο κοντά στα μεγαλύτερα αδέρφια του. Μια άλλη αλλαγή είναι ο εντοπισμός εμποδίων και η αυτόματη αποφυγή τους. Ο προκάτοχός του, το Mini 3 Pro του μπορούσε ήδη να βλέπει προς τα εμπρός, προς τα πίσω και προς τα κάτω, όμως το Mini 4 Pro αναβαθμίζεται σημαντικά σ' αυτό τον τομέα αφού μπορεί να "βλέπει" προς κάθε κατεύθυνση. Επιπλέον ο μικρότερος όγκος του θα μπορούσε επίσης να το βοηθήσει (θεωρητικά) να χωρέσει ανάμεσα σε δέντρα ή/και κλαδιά.

Η τιμή του Mini 4 Pro ξεκινά από τα 819€ με το βασικό πακέτο τηλεχειριστηρίου. Το μεγαλύτερο πακέτο με το χειριστήριο RC 2 (ενσωματωμένη οθόνη) κοστίζει 1029€, ενώ το πλήρες Fly More Combo με επιπλέον μπαταρίες, τσάντα και αξεσουάρ κοστίζει 1159€. 

  • Like 3