Ο χαρακτηρισμός «προσιτό», ειδικά όταν πρόκειται για consumer drones θα λέγαμε ότι είναι μία αρκετά «διευρυμένη έννοια».

Κατά καιρούς, έχουμε δει πολλά συστήματα να διαφημίζονται ή να προωθούνται ως προσιτά -ή ακόμα και φθηνά- ωστόσο η μείωση στο κόστος συνήθως συνοδεύεται από αρκετούς συμβιβασμούς που έχουν να κάνουν με τα χαρακτηριστικά, την ποιότητα κ.ά. Και αυτό είναι κάτι που και η ίδια η DJI έχει «φλερτάρει» σε ορισμένες περιπτώσεις, κυρίως με τα πιο basic και εισαγωγικά μοντέλα της.

Η σειρά Mavic ωστόσο αποτελούσε μέχρι στιγμής τη «χρυσή τομή» μεταξύ της προσβασιμότητας και της ποιότητας κατασκευής. Ήταν σίγουρα πιο προσιτό από πολλά επαγγελματικών προδιαγραφών συστήματα, αλλά προσιτό ή οικονομικό δεν μπορούσες να το πεις. Σε αυτήν την εποχή όπου υπάρχει έλλειψη σε εξαρτήματα, με τον πληθωρισμό να αποτελεί θέμα καθημερινής συζήτησης, με οικονομικές δυσχέρειες και άλλα προβλήματα, η DJI τοποθετεί το Mavic 3 Classic ως το πιο προσιτό της drone έως σήμερα.

unnamed-14.webp

Το σύστημα, το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα, κοστίζει $1.469. Και αυτή η τιμή αφορά μόνο το drone. Όπως πάντα, η εταιρεία έχει κάθε είδους πρόσθετα πακέτα που προσφέρει με επιπλέον μπαταρίες, θήκες μεταφοράς και άλλα αξεσουάρ που μπορείτε να επιλέξετε (ή όχι) με την ανάλογη αύξηση στην τιμή. Το σύστημα βασίζεται στην ίδια κάμερα Hasselblad 4/3 CMOS 20 MP με το τυπικό Mavic 3 και με τον μέγιστο χρόνο πτήσης να είναι 46 λεπτά. 

Το Classic είναι μέρος μιας αυξανόμενης τάσης στα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης που θέλει τις εταιρείες να «κόβουν» ορισμένες λειτουργίες και να προσφέρουν την ίδια συσκευή με μειωμένο κόστος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εταιρεία ουσιαστικά προχώρησε στη μείωση του κόστους του προϊόντος κατά περίπου $400 σε βάρος του τηλεφακού κατά κύριο λόγο, αλλά κατά τα άλλα δεν θυσιάζει και πολλά, καθώς έχει στόχο να προσελκύσει εκείνους τους πελάτες που δίσταζαν να το αγοράσουν λόγω της τιμής. 

  • Like 1